U ponedeljak ponovo blokada puteva širom Srbije

U ponedeljak ponovo blokada puteva širom Srbije

Protest zbog poskupljenja goriva nastavlja se sutra širom Srbije, ali ovog puta neće biti u popodnevnim časovima, već kreće u sedam ujutro. Kako najavljuju na društvenim mrežama, trajaće "do pobede", tačnije do ispunjenja zahteva - smanjenja cene goriva.

Blokada, koja je u petak popodne paralisala glavne saobraćajnice u gradovima širom Srbije na sat vremena, a u nekim mestima i na duže, nije bila planirana za vikend, ali uprkos tome u pojedinim mestima jeste došlo do protesta. Kraljevo, Sremska Mitrovica, Kragujevac, Šabac, Alesinac i druga mesta u juče su u popodnevnim satima iskazala nezadovoljstvo cenom goriva. 

Sada se vozači spremaju da sutra od ranog jutra krenu sa blokadom i, kao i prošlog puta, sve se organizuje putem društvenih mreža. Kako je najavljeno, biće blokirane rafinerija nafte Pančevo i rafinerija nafte Novi Sad, kao i druge lokacije širom Srbije koje su i u prethodna dva dana pod blokadom. Na sve učesnike u protestu se apeluje da propuštaju hitnu pomoć, vatrogasce, starije ljude, žene sa decom i sve bolesne ljude.

Nezvanično saznajemo da će u Novom Sadu osim blokade rafinerije biti blokirane sve raskrsnice koje su bile blokirane i u petak, ali budući da ne postoji zvanična potvrda te informacije trudićemo se da u toku sutrašnjeg dana ispratimo dešavanja i informišemo građane.

Za razliku od petka, kada je unapred dogovoreno da će blokada trajati sat vremena, ovog puta nije poznato koliko dugo će saobraćaj biti obustavljen.

Prostest je sad, izgleda, dobio i zvanično slogan "Srbiju spasi - motor ugasi".

 

 

Izvor: Noizz.rs/ Mojnovisad.com

Oceni vest:
12
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan