U poseti Adrenalin parku "Zemlja čuda" (FOTO i VIDEO)

U poseti Adrenalin parku "Zemlja čuda" (FOTO i VIDEO)

Adrenalin parkovi su izuzetno poznati u svetu i predstavljaju pravi raj za sve generacije. U Srbiji ih ima nekoliko, a u Novom Sadu jedan jedini – adrenalin park "Zemlja čuda", prvi adrenalin park u Vojvodini.

Obišli smo ga  i porazgovarali sa vlasnikom Srđanom Đilasom.

Odakle ideja za adrenalin park?

Putujući po svetu, i sami smo doživeli sjajne avanture u različitim adrenalin parkovima, a i našoj deci to je bilo neopisivo iskustvo. Kao roditelj, uvideo sam da je taj vid zabave odličan za razvoj motoričkih sposobnosti i samopouzdanja kod dece, a ujedno je i prostor dobre zabave za odrasle. Iz tog razloga, došao sam na ideju da bi bilo odlično da i naš grad ima jedan takav park.

Da li dolaze samo Novosađani?

Najviše dolaze Novosađani, ali dolaze nam posetioci iz cele Srbije, najviše iz Vojvodine i Beograda.

 

 

Zašto je adrenalin park toliko popularan?

Adrenalin park je pre svega mesto uzbuđenja, fizičke aktivnosti, mentalne koncentracije i igre. On je odličan izlaz iz svakodnevne rutine. Doprinosi da se čovek isključi iz svega i priušti sebi sjajno druženje i neobične doživljaje. Daje mogućnost da se u potpuno bezbednim uslovima prevaziđe i sopstveni limit straha od visine, kod osoba koje takvu vrstu straha imaju.

Ko sve dolazi u adrenalin park?

Njega posećuju različite generacije: i deca, i mladi i odrasli. Roditelji često dovode decu od 3 godine pa naviše, jer se prevazilaženjem prepreka razvija fina motorika, a znamo da je motorički razvoj deteta podloga za razvoj intelektulanih i emocionalnih veština. Pored toga, deca razvijaju samopouzdanje i uče da prevazilaze strah. Kako imamo veoma povoljne porodične ulaznice, i roditelji se uključuju, jer takvi porodični dani se pamte celog života.

Park je posebno popularan kod mladih, sportista i aktivnih ljudi, i to za organizovana druženja, kao što su team building, zabavna takmičenja uz razne igre i rekvizite, proslave rođendana i druženja u prirodi. Sportistima je to sjajno mesto za dodatno unapređenje sportskih i mentalnih veština u sportu. A dolaze i ljudi iz raznih kompanija u okviru team buildinga ili porodičnog dana zbog neobičnog iskustva, pa se tu opuste, zbliže, razbiju sopstvene barijere i dožive zajedničko i autentično iskustvo.

 

 

Koja je donja starosna granica?

Donja starosna granica za decu je tri godine, dok gornja ne postoji, već samo zavisi od ličnog osećaja i minimalne fizičke spreme.

Koja je ponuda „Adrenalin parka“?

Adrenalin park se proteže na preko 1000 m2 površine, a prepreke i sprave su raspoređene po težini, dužini i načinu prelaska. Nudimo 8 nižih prepreka i baby ZIP Line za avanturiste visine do 140 cm, a za one preko 140 cm, nudimo čak 17 viših prepreka. Penjačima svih uzrasta je dostupna veštačka stena i kućica na drvetu, na koju se isto penjemo na nekoliko načina.

 

 

U ponudi imamo i takmičenje timova u kojima se takmiče u raznim igrama, kao što su visinska štafeta, „brzi panjevi“, razne igre sa vijačama, obručima, džakovima, loptama i sl., nadvlačenje konopca, mozgalice i posebna avantura koja se zove noćno penjanje (prelazak prepreka po mraku) sa ili bez lampe na kacigama.

Organizujemo i nezaboravne rođendane, u koje uključujemo i timske igre uz asistenciju našeg stručnog osoblja, gornji i donji adrenalin poligoni, veštačka stena i naš prostor za opuštanje.

 

 

Da li je potrebna oprema i dodatna fizička priprema za „Adrenalin park“?

Specijalnu opremu za korišćenje dobijaju kod nas. Tu su pojas, kaciga, karabineri i takozvani Y, koji čine da prelazak parka bude potpuno bezbedan. Za prelazak prepreka adrenalin parka je dovoljna srednja fizička sprema i uz instrukcije može da ga pređe čak i nespremna osoba.

Na kojoj visini su prepreke i koliko je bezbedno?

Donje prepreke za penjače visine do 140 cm se nalaze na oko jedan metar visine od tla, dok se gornje, za penjače preko 140 cm, nalaze na 3,5 metara od tla. Da, 100% je bezbedno, ako se pridržavate pravila i pravilno koristite sigurnosnu opremu, koji svaki penjač dobije pre prilaska poligonu, kao i obuku korišćenja od strane naših instruktora. Adrenalin park Zemlja čuda poseduje i Sertifikat bezbednosti za dečija igrališta.

 

Koliko su ulaznice?

One zavise od toga kog uzrasta je posetioc, tj. šta može da koristi.
Cena pojedinačne ulaznice za sat vremena na gornjem delu: prepreke + stena je 500 dinara. Donje
prepreke + stena + zip (1h) – 400 dinara.  Posebne pogodnosti imamo za porodice – porodična karta za tri člana u trajanju od sat vremena je 1150 dinara, a za 4/5 članova 1500 dinara. Kućica na drvetu je na raspolaganju svim posetiocima koji kupe ulaznice, kao i sto za stoni fudbal i drugi rekviziti koji se koriste u parteru.

Adrenalin park "Zemlja čuda" se nalazi na Telepu u ulici Ćirila i Metodija 94.
OBAVEZNO ZAKAZIVANJE NA: +381 (0)69 504 3070
ponedeljak – petak: 12.00 – 21.00
subota – nedelja: 10.00 – 21.00

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan