U pritvoru jer je prekršio zabranu prilaska sinu kog je ranije fizički zlostavljao

U pritvoru jer je prekršio zabranu prilaska sinu kog je ranije fizički zlostavljao

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je saopštilo da je G. Č. priveden zbog nasilja u porodici prema svom maloletnom sinu V. Č.

Tužilaštvo navodi da je 18. januara, na osnovu prijave majke V. K. i zakonskog zastupnika maloletnog V. Č, naložilo zadržavanje osumnjičenog do 48 sati. 

On je tog dana, pre podne, prekršio izrečene mere zaštite od nasilja, piše 021.rs.

Nakon što je osumnjičeni danas, 20. januara, priveden i saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda predložilo određivanje pritvora osumnjičenog G. Č. zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke.

Osnovno javno tužilaštvo navodi i da će u skladu sa zakonom u daljem toku postupka sve dokazne radnje preduzimati hitno, dok će maloletnom detetu odrediti status posebno osetljivog svedoka.

Novosadsko tužilaštvo u saopštenju kaže i da je protiv G. Č. još 1. septembra 2020. godine podiglo optužnicu zbog krivičnog dela nasilje u porodici, zbog nanošenja teških telesnih povreda detetu, te da je taj krivični postupak i dalje toku pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, prenosi Radio 021.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan