U privatne staračke domove uskoro i o trošku države

U privatne staračke domove uskoro i o trošku države

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pritanja Zoran Đorđević održao je sastanak sa predstavnicima privatnih domova i najavio da bi prvi korisnici benefite subvencija mogli da osete već u julu mesecu.

Kako prenosi RTV, prvo što treba da se uradi jeste potpisivanje okvirnih sporazuma između resornog ministarstva i privatnih domova.

U mreži usluga socijalne zaštite postoji 40 ustanova za smeštaj starih, navodi pokrajinski javni servis, te dodaje da je ukupan kapacitet državnih domova u Srbiji je samo 9.109 mesta, pa postoje i liste čekanja. Iako iz resornog ministarstva danas nisu rekli tačan broj ljudi koji čekaju smeštaj, naglasili su da je lista dugačka, te da je to jedan od razloga za ideju subvencionisanja privatnih domova.  Državni sekretar Nenad Nerić ističe da su uslovi za to jasno definisani zakonom.

Da bi privatne ustanove mogle da potpišu okvirne sporazume sa ministarstvom, moraju da budu licencirane. Danas je Zoran Đorđević potpisao i podelio 188 licenci i objasnio kako je ovaj potez dobar i za državni i za privatni sektor.

- Želja nam je bila da, sa obzirom da postoji 70 odsto uposlenosti privatnog sektora, na neki način to uposlimo, jer oni imaju stalne troškove, s obzirom da za dobijanje licence moraju da ispune neke uslove. Prijem ovakvih građana bi njima smanjio te troškove, a nama bi pomogao da smanjimo liste čekanja –  kazao je Đorđević, a prenosi portal Radio-televizije Vojvodine.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

MUP odbojkaški klub vojvodina betanija bebe Srbija servisne informacije novi sad matičar istraživanje novi sad novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad RHMZ isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo zdravlje bez vode OK Vojvodina vremenska prognoza novorođenčad novosađani Vreme u Novom Sadu Isključenje struje vladimir putin Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija beograd elektrovojvodina bez struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija