U prvih devet meseci ove godine gubici Spensa premašili 124 miliona dinara

U prvih devet meseci ove godine gubici Spensa premašili 124 miliona dinara

Na današnjoj sednici Saveta za sport i omladinu u Skupštini Grada većinom glasova prihvaćena je Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad, za period od 1. januara do 30. septembra 2020. godine.

Informacija koja je na današnjoj sednici prezentovana Savetu odnosi se na JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina", iz koje se vidi da je ovo preduzeće u navedenom periodu poslovalo sa gubitkom u iznosu od 124.373.935,11 dinara, a planiralo je dobitak u iznosu od 54.000 dinara, javila je skupštinska pres služba

U istom periodu ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 223.577.454,03 dinara, od čega skoro 98% prihoda čine poslovni prihodi – prihodi od sportskih delatnosti i prihodi od zakupa poslovnog prostora, a ukupni rashodi u iznosu od 347.951.389,14 dinara, od čega skoro 97% čine poslovni rashodi od kojih najznačajni udeo imaju troškovi zarada i naknada zaposlenim, troškovi goriva i energije i troškovi amortizacije.

Za vreme trajanja pandemije korona virusa u Republici Srbiji, umanjeni su prihodi ovog preduzeća kako po osnovu izdavanja poslovnog i reklamnog prostora, tako i po osnovu ugovorenih kulturnih i sportskih dešavanja.

Uz pomoć i zalaganje gradske vlasti obezbeđena je podrška stručnjaka Evropske banke za obnovu i razvoj i Fakulteta tehničkih nauka, gde je angažovana mešovita stručna komisija međunarodnih i domaćih eksperata za izradu projektno-tehničke dokumentacije, kako bi se objekat osposobio i postao samoodrživ energetski efikasan za narednih 40 do 50 godina.

Radovi na obnovi zatvorenog bazena i prostorija u funkciji bazena privode se kraju, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Novog Sada u iznosu od 75.000.000 dinara i iz donacije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije u iznosu od 35.000.000 dinara, kaže se u saopštenju iz novosadskog parlamenta. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Logično

  pre 64 dana i 58 minuta

  Kada dozvoliš da se pored Spensa izgradi Promenada, naravno da treba da računaš da će najveći broj zakupaca otići iz Spensa u Promenadu.
  A oni su inače najveći prihod Spensa.
  Ali neee, ti si stručnjak i ti razvijaš grad... jedno gradiš a drugo rušiš, a u svemu deo zarade ide tebi u džep, rušilo se ili gradilo.

  Oceni komentar:
  1
  5
 • 2 stvari SPENS i Promenada

  pre 63 dana i 23 sata

  Spens je opštedruštveno koristan a za to se DAJU PARE a ne uzimaju.

  Oceni komentar:
  0
  4