U prvoj polovini 2020. godine prodato 14 odsto manje nekretnina nego u istom periodu lane

U prvoj polovini 2020. godine prodato 14 odsto manje nekretnina nego u istom periodu lane

U prvoj polovini 2020. godine sklopljena su 40.884 ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, a broj ostvarenih kupoprodaja nekretnina je za 14 odsto manji nego u istom periodu prošle godine, saopštio je danas Republički geodetski zavod (RGZ).

Broj prodaja stanova u novogradnji je za 12 odsto manji u odnosu na prvu polovinu 2019. godine, a u starogradnji 22 odsto. Najaktivniji mesec za kupoprodaju nekretnina bio je jun, kada je kupljeno 10.288 nepokretnosti.

Najveći broj kupoprodaja registrovan je u Vojvodini – 35 odsto, u Beogradu 27, u Šumadiji i zapadnoj Srbiji – 24 odsto i južnoj i istočnoj Srbiji 14 procenata.

Promet u kupoprodaji nekretnina u prvoj polovini 2020. bio je 1,7 milijardi evra, a najviše novca potrošeno je u Beogradu – oko 875 miliona evra, u Novom Sadu – 199 miliona evra, a u Nišu 57 miliona evra.

Podsećamo, RGZ je sredinom maja objavio da je ubrzo nakon ukidanja vanrednog stanja došlo do oporavka tržišta nepokretnosti, dok su početkom juna, zbog povećanog interesovanja građana za kupovinu nekretnina, otvorili nove šaltere u nekim mestima, da bi zadovoljili potrebe građana.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad

  pre 1002 dana i 5 sati

  Pa logično je da padnu. Agencije za nekretnine stalno pričaju da se ništa nije promenilo, posebno ljudi iz Solisa, ali naravno da će potražnja biti manja. Možda će kada korona prođe, a ko zna kada će proći, ona će da bude na nivou od prošlje godine, sve pod uslovom da nema velike ekonomske krize. Ukoliko krediti poskupe, krenu otkazi, onda teško prodavcima stanova

  Oceni komentar:
  0
  1