U "Radosno detinjstvo" upisan rekordan broj dece

U "Radosno detinjstvo" upisan rekordan broj dece

Trogodišnji Stefan Rančić je sedamnaesthiljadito dete upisano u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo".

U vrtiću "Svitac" koji će dete pohađati upriličeno je potpisivanje ugovora između Stefanovih roditelja i predstavnika PU "Radosno detinjstvo".

Potpisivanju ugovora prisustvovala je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i naglasila da je u novosadsku predškolsku ustanovu sada upisan rekordan broj dece.

Na današnji dan imamo 17.060 dece upisane u PU "Radosno detinjstvo", a lista čekanja smanjena je na 374 dece... Cilj nam je da sledeće godine nemamo listu čekanja, gradimo tri nova vrtića na Adicama, u Veterniku i na Sajlovu i zajedno sa vrtićem u Orahovoj koji već uveliko radi sigurna sam da ćemo taj cilj ostvariti. Novi Sad je finansijski stabilna lokalna samouprava i nastavićemo da subvencionišemo odlazak dece u privatne vrtiće, a da boravak u PU "Radosno detinjstvo" bude besplatan – izjavila je Vučinić, a prenosi PR služba Grada.

Prema rečima direktorice PU "Radosno detinjstvo" Marijane Popov u 41 od ukupno 73 objekta Ustanove više nema liste čekanja, odnosno upisana su sva deca koja su prijavljena za te vrtiće. Ona se zahvalila Gradu i gradonačelniku Vučeviću koji prepoznaje potrebe dece i zaposlenih i što kontinuirano podržava "Radosno detinjstvo".

Pre godinu dana imali smo upisano 16.079 dece, a na listi čekanja je bilo 1.055 dece. Za samo godinu dana povećali smo broj i upisane dece i vaspitnih grupa sa 684 na 709. Ti konkretni podaci jasan su pokazatelj ostvarenog uspeha – istakla je Marijana Popov.

Nenad Rančić, Stefanov otac je izrazio zadovoljstvo što će njegovo dete pohađati baš vrtić "Svitac" i dodao da je današnja adaptacija protekla neočekivano dobro i da je Stefan oduševljen prostorom, vaspitačicama, decom i igračkama.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan