U Reljkovićevoj ulici kuće pucaju zbog kamiona

U Reljkovićevoj ulici kuće pucaju zbog kamiona

Buka, gust saobraćaj, urušavanje kuća, sve su to problemi koji muče meštane Reljkovićeve ulice u Petrovaradinu. Reljkovićeva izlazi na Žeželjev most, tako da je teretni saobraćaj konstantan, a izgradnja zaobilaznog puta ostala je neispunjeno obećanje.

Veliki broj kamiona koji prolazi Reljkovićevom ulicom u Petrovaradinu stvara ogromnu buku, ali to je za meštane najmanji problem. Usled jakih vibracija koje kamioni proizvode, pucaju im zidovi na kućama, pa, kako kažu, ne postoji nijedna kuća u toj ulici koja nije oštećena.

U Reljkovićevoj ulici česte su saobraćajne nezgode. Saobraćaj je problematičan i za pešake, i za bicikliste, retke su pešački prelazi, a čak se desilo da ženu udare kola na pešačkom prelazu.

- Mi živimo u ulici u kojoj dnevno prođe 1.000 kamiona, prolaze danju, prolaze noću, kako se saobraćaj pušta naizmenično, onda oni pogotovo noću. Idu u konvojima, po 10, 20 minuta nema ništa, a onda u jednom mahu prođe po 20, 30 kamiona jedan za drugim - kaže jedan meštanin.

Meštani navode da su probali da reše taj problem preko Mesne zajednice, ali jedino što su uspeli da izdejstvuju jeste da dobiju više pešačkih prelaza, kao i ograničenje brzine na 50 kilometara na čas, što, po njihovom mišljenju, za tu frekvenciju saobraćaja nije dovoljno. Nadaju se pravljenju obilaznice, kako bi se smanjio promet vozila.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan