U sećanje na Marinka Madžgalja

U sećanje na Marinka Madžgalja

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Marinko Madžgalj preminuo je juče u Beogradu posle teške bolesti, u 38. godini, saopštilo je pozorište Atelje 212. Komemoracija će biti održana 29. marta u 11 časova na velikoj sceni "Mira Trailović". Sahrana je istog dana na Novom bežanijskom groblju.

Marinko Madžgalj je rođen 1978. u Kotoru. Diplomirao je glumu u klasi prof. Gordane Marković na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Od 2012. godine je stalni član Pozorišta Atelje 212, ali je značajne uloge ostvario i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu Slavija, Dadovu, UK „"Vuk Karadžić"...

Popularnost je stekao u serijama "Crni Gruja" i "Ranjeni orao". Glumio je i u serijama "Greh njene majke", "Moj rođak sa sela", "Lisice" i drugim.

Imao je zapaženu ulogu u filmovima "Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi" i "Crni Gruja i kamen mudrosti".

U Ateljeu 212 nastupao je u predstavama "Sedam i po", "Zbogom SFRJ", "Sveti Georgije ubiva aždahu", "Avgust u okrugu Osejdž", "Kazimir i Karolina". U JDP-u glumio je u "Hamletu" i "Šinama". Nastupao je i u "Hasanaginici" u Narodnom pozorištu i u "Doručku kod Tifanija" u Madlenijanumu.

Bio je i član grupe "Flamingosi" sa kojom je osvojio prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.

Kako prenose mediji, glumac je u avgustu 2015. godine hitno operisan zbog problema sa pankreasom u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi, ali se njegovo zdravstveno stanje nije poboljšalo.

Bivši je suprug naše poznate glumice Dubravke Mijatović. Zajedno imaju ćerku Saru.

U Ateljeu 212 večeras će mu biti odata pošta minutom ćutanja. Komemoracija će biti održana 29. marta u 11 časova na sceni "Mira Trailović".

Marinko Madžgalj će biti sahranjen istog dana na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14:30.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

radosne vesti isključenja struje OK Vojvodina Fruška gora epk 2021 bez struje bez vode Spens elektrovojvodina hrana havarija na vodovodu raspored sahrana novi sad bebe sahrane novi sad servisne informacije sahrane novosadsko porodilište groblje gradsko groblje Daško i Mlađa novorođenčad betanija Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad Isključenje struje jkp lisje almaško groblje lisje opens 2019