U septembru se održava 38. Međunarodna biciklistička trka "Kroz Vojvodinu" (VIDEO)

U septembru se održava 38. Međunarodna biciklistička trka "Kroz Vojvodinu" (VIDEO)

Trka će se ove godine održati od 8. do 10. septembra na trasi koja će ići kroz celu Vojvodinu.

Biciklistička trka  "Kroz Vojvodinu“ jedna je od najstarijih manifestacija u AP Vojvodini, 1970. godine kao trka sajamskih gradova prvi put je održana i kroz sve ove godine je uspela da doživi puno svojih izdanja. Na njoj su učestvovali mnogi, tada neafirmisani, a danas uspešni i poznati biciklisti, neki od njih učesnici Olimpijskih igara i svetski prvaci, kao trenutni svetski prvak Petar Sagan. Na trci  "Kroz Vojvodinu" mnogi srpski biciklisti stvarali su svoje uspešne sportske karijere. 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je istakao da je upravo stoga ova trka uvrštena u manifestacije od posebnog značaja za Vojvodinu i da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansijski pomogao njeno održavanje u iznosu od milion dinara.

- Trka je imala decenijski značaj, kao i zbog toga što je bila i u kalendaru Svetske biciklističke unije. Iz više razloga se, nažalost, prošle godine nije održala i tada smo dali čvrsto obećanje da će je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu podržati, što i činimo i na vreme smo krenuli i u promociju jedne ovako važne manifestacije, koja spada među šest najvažnijih sportskih manifestacija koje se ove godine održavaju na teritoriji AP Vojvodine u više grana sporta – izjavio je Batez.

Originalni izvor: Vlada APV

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane gradsko groblje bebe bez struje raspored sahrana novi sad novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija novosađani jkp lisje elektrovojvodina betanija opens 2019 sahrane novi sad Novo naselje isključenje vode policija Elektrodistribucija Novi Sad jkp izmena režima saobraćaja bez vode raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje novorođenčad horoskop servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište servisne informacije novi sad opens distrikt isključenja struje