U školi "Ivan Gundulić" održan svečani prijem đaka prvaka (FOTO)

U školi "Ivan Gundulić" održan svečani prijem đaka prvaka (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković i direktorica Fondacije Univereksport Olivera Ćirković prisustvovali su svečanom prijemu učenika prvog razreda u školi "Ivan Gundulić".

Tom prilikom prvacima su uručeni poklon paketi Fondacije Univereksport, koja već treću godinu za redom u saradnji sa Gradom i Ministarstvom realizuje tu društveno odgovornu akciju, a ona obuhvata sve novosadske đake prvake.

- Svim đacima koji polaze u prvi razred, njihovim roditeljima, ali i svim učenicima, i zaposlenima želim srećan početak nove školske godine. Кompanija Univereksport i ovog puta iskazuje društvenu odgovornost, a Grad Novi Sad izdvojio je 1.700.000 dinara za publikacije Prvarica i Azbučna dobrodošlica, kao mali znak pažnje prvacima i njihovim roditeljima. Za mene je najlepša vest da ove godine ima 3.988 upisanih đaka, odnosno 232 prvaka više u Novom Sadu. To je dokaz da grad raste, i to je garancija bolje budućnosti jer ova deca će biti bolja od nas. Mi smo delimično investirali u objekat škole u Gundulićevoj ulici, a veća investicija realizovana je u odeljenju škole na Čeneju, gde su sagrađeni fiskulturna sala i sportski tereni. Važna informacija je i da je Grad izdvojio novac za projektovanje nadogradnje odnosno proširenja ove škole, s obzirom na to da almaški kraj ima sve više stanovnika. Veliki je pritisak za proširenje kapaciteta i u osnovnim i u srednjim školama, ali to nas raduje – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković rekla je da je škola ''Ivan Gundulić'' jedna od boljih u projektu ''Preduzetništvo''.

- Bili smo na Čeneju i oduševljeni smo organskom baštom, te nastavljamo sa podrškom tom projektu, i u ovoj, i u drugim školama. Prvake čekaju promene nastavnog plana i programa, ali najvažnije je da će prosvetni radnici dati sve od sebe da oni zavole školu – istakla je Nedeljković.


Prema rečima direktorice Lidije Radulović ove godine će u školi ''Ivan Gundulić'', koja obeležava 209 godina postojanja, biti četiri odeljenja prvaka sa 85 učenika, tri u matičnom objektu, a jedno na Čeneju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana isključenje vode horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe Republički hidrometeorološki zavod betanija sahrana Elektrodistribucija Novi Sad matičar novi sad isključenja struje elektrovojvodina horoskop novorođenčad sahrane bez struje novosadsko porodilište jkp lisje servisne informacije novosađani raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija gradsko groblje detelinara Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad bez vode nevreme Isključenje struje