U SNP-u večeras počinje 20. "Novosadski džez festival"

U SNP-u večeras počinje 20. "Novosadski džez festival"

Deset ansambala sa svetske i domaće džez scene predstaviće se publici u Srpskom narodnom pozorištu na dvadesetom po redu "Novosadskom džez festivalu" koji zvanično počinje 15. novembra u 20 časova.


U glavnom koncertnom programu učestvovaće 10 orkestara. To su: Macha Gharibian Trio, Julia Siedl Trio, The Steve Wilson& Wilsonian’s Grain, Shalosh, The Jeff "Tain" Watts Quartet, Seamus Blake & French connection, The Berklee Global Jazz Institute Ambassadors ft Marco Pignataro, a poseban projekat 20. Novosadskog džez festivala predstavljaće Jumbo Big Band koji će svirati u subotu, 17. novembra. Sastoji se od tri big benda – Džez orkestra HRT, Big benda RTS i Big benda RTV SLO.
 
Ove godine uvodni program 20. Novosadskog džez festivala počeo je 6. i trajao do 12. novembra. U Novom Sadu ugošćeni su muzičari sa  The Berklee Global Jazz Institute. Reč je o bendu koji će nastupati drugog festivalskog dana, a na čelu je Marko Pinjataro, profesor, saksofonista i direktor ove institucije koji je održao i radionicu u okviru pratećeg programa.  Takođe, u uvodnom programu  priređene su i radionice za decu i mlade u saradnji sa Centrom za socijalni rad, koji drži radionicu po programu "El sistema", a organizovana je i radionica u saradnji sa ŠOSO "Milan Petrović". 
 
Od 6. do 14. novembra novosadska publika mogla je da uživa u izvedbama Džez hora Fakulteta muzičke umetnosti, u Orkestru Aleksandra Dujina i u plesnom orkestru Radio Televizije Vojvodine, kao i u izvedbi Dragon’s Fuelkestra i Tria Jovićević–Vojčinski–Mikloš (brod "Cepelin"). Novosadsku džez publiku zabavljaće i Bend Ivan Švager Ambire i Jazz Connection.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Miloš Vučević betanija bebe sahrane servisne informacije telep gradonačelnik Miloš Vučević almaško groblje dunav horoskop novorođenčad gradsko groblje havarija na vodovodu servisne informacije novi sad radosne vesti kaleidoskop kulture jkp lisje institut batut novosadsko porodilište porodilište raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina Novosadska toplana groblje u kaću jkp novosadska toplana horoskopski znaci raspored sahrana novi sad bez struje bez vode isključenja struje