U SNP-u večeras počinje 20. "Novosadski džez festival"

U SNP-u večeras počinje 20. "Novosadski džez festival"

Deset ansambala sa svetske i domaće džez scene predstaviće se publici u Srpskom narodnom pozorištu na dvadesetom po redu "Novosadskom džez festivalu" koji zvanično počinje 15. novembra u 20 časova.


U glavnom koncertnom programu učestvovaće 10 orkestara. To su: Macha Gharibian Trio, Julia Siedl Trio, The Steve Wilson& Wilsonian’s Grain, Shalosh, The Jeff "Tain" Watts Quartet, Seamus Blake & French connection, The Berklee Global Jazz Institute Ambassadors ft Marco Pignataro, a poseban projekat 20. Novosadskog džez festivala predstavljaće Jumbo Big Band koji će svirati u subotu, 17. novembra. Sastoji se od tri big benda – Džez orkestra HRT, Big benda RTS i Big benda RTV SLO.
 
Ove godine uvodni program 20. Novosadskog džez festivala počeo je 6. i trajao do 12. novembra. U Novom Sadu ugošćeni su muzičari sa  The Berklee Global Jazz Institute. Reč je o bendu koji će nastupati drugog festivalskog dana, a na čelu je Marko Pinjataro, profesor, saksofonista i direktor ove institucije koji je održao i radionicu u okviru pratećeg programa.  Takođe, u uvodnom programu  priređene su i radionice za decu i mlade u saradnji sa Centrom za socijalni rad, koji drži radionicu po programu "El sistema", a organizovana je i radionica u saradnji sa ŠOSO "Milan Petrović". 
 
Od 6. do 14. novembra novosadska publika mogla je da uživa u izvedbama Džez hora Fakulteta muzičke umetnosti, u Orkestru Aleksandra Dujina i u plesnom orkestru Radio Televizije Vojvodine, kao i u izvedbi Dragon’s Fuelkestra i Tria Jovićević–Vojčinski–Mikloš (brod "Cepelin"). Novosadsku džez publiku zabavljaće i Bend Ivan Švager Ambire i Jazz Connection.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan