U Srbiji danas počinje masovna imunizacija, Novosađani će se vakcinisati na Sajmu

U Srbiji danas počinje masovna imunizacija, Novosađani će se vakcinisati na Sajmu

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je vakcinacija od presudnog značaja za Srbiju, jer bez toga nikada nećemo pobediti koronu, ne samo u zdravstvenom smislu, već ćemo i u ekonomskom pogledu zemlju "doterati do ivice provalije".

Kako prenosi "Politika", Vučić je na sednici državnog vrha i operativnog tima za imunizaciju najavio da danas u Srbiji počinje masovno vakcinisanje kineskom vakcinom "Sinofarm" i zamolio nadležne ustanove da vakcine ne stoje u frižiderima, već da ih daju na vakcinisanje.

Predsednik i premijerka Ana Brnabić predstavili su na sednici i sistem za prijavu, zakazivanje i praćenje vakcina i imunizacije stanovništva Srbije, koji u svakom trenutku prati ceo proces od nabavke vakcina do vakcinacije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je  Hala 1 Novosadskog sajma spremna da primi prve građane koji će proći kroz proces masovne imunizacije.

– Osam plus dva punkta za vakcinaciju je spremno. Zajedno sa pripadnicima Prve brigade, volonterima Crvenog krsta, sve je formirano. Danas završavamo sve finalne radove – naveo je gradonačelnik na današnjoj sednici u Beogradu.

Vučević je na društvenim mrežama objavio i šematski prikaz Hale 1, kako bi, naveo je, Novosađani što jednostavnije i brže primili vakcinu. 

(kliknite na sliku za višu rezoluciju)

Oceni vest:
8
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan