U Srbiji danas registrovano čak šest zemljotresa

U Srbiji danas registrovano čak šest zemljotresa

Zemljotres jačine 2,5 jedinica Rihterove skale, dogodio se danas, u 15.19 sati, na teritoriji Kraljeva, sa epicentrom u ataru obližnje Žiče, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Potresi ovog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, pa tako ni ovo podrhtavanje tla nije izazvalo štetu.

Kratkotrajni zemljotres uglavnom su osetili Kraljevčani na višim spratovima, a od početka ovog meseca ovo je bilo ukupno 12. podrhtavanje tla sa epicentrom na području grada na Ibru, jačine od 1,5 do 2,5 rihtera.

Potres je danas zabeležen i u Boru, u 9.50 časova, a njegova jačina bila je 1,7 stepeni Rihterove skale. Treći zemljotres, danas se dogodio u Donjem Milanovcu u 9.58 sati. Jačina tog potresa je bila 2,1 stepeni Rihterove skale.

Četvrti potres registrovan je opet u Boru i bio je jačine 1,9 stepeni, a zabeležen je u 11.42 sati. Naredna dva zemljotresa su registrovana u Majdanpeku, u 12.39 i u 13.28 časova. Njihova jačina bila je 2,3 stepeni Rihterove skale odnosno 1,9.

Ovi potresi su posledica ljudskog faktora usled čestog miniranja na ovom prostoru, što potvrđuje i katalog lociranih zemljotresa Republičkog seizmološkog zavoda, prenosi "Blic".

Oceni vest:
0
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan