U Srednjoj školi unutrašnjih poslova nova generacija đaka posle 14 godina

U Srednjoj školi unutrašnjih poslova nova generacija đaka posle 14 godina

Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova, poželeo je danas na svečanoj ceremoniji u Sremskoj Kamenici dobrodošlicu novoj generaciji učenika Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović", koja je nakon 14 godina ponovo otvorila vrata budućim policajcima. 

Vi ste 39. generacija, a prva posle 14 godina koja je kročila u ovu školu, a koja će nastaviti stazama 15.000 hrabrih, vrednih kolega policajaca, koji su gradili bezbednost ove zemlje i koji i danas verno služe svojoj zemlji – rekao je Gašić učenicima koji su prošli stroge kriterijume selekcije i pokazali najbolje rezultate, saopšteno je iz MUP-a.

Poručio im je da će tokom četiri godine školovanja, pored dosta truda i zalaganja, steći nova znanja i veštine, ali i neraskidiva prijateljstva.

Pažljivo slušajte i grabite znanje i iskustvo kojima će vas učiti i prenositi vam vaši profesori. Nikada ne smete zaboraviti vrednosti sa kojima ste porasli, a koje vam ovde nadograđuju i usmeravaju ka pravim ciljevima. Te vrednosti su temelj vašeg budućeg rada i postupanja – rekao je Gašić.

Dodao je da će učenici ove škole imati najbolje uslove za boravak i učenje koje će im omogućiti da postanu ponos Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vi ste od danas i naša deca. Vi ste budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova i budućnost Republike Srbije. Od vas će se tražiti da se puno trudite i puno odričete, ali, svakako, za samo četiri godine, stajaćete ovde, u stroju, bacićete vaše kape uvis i reći – vredelo je – istakao je Gašić.

Ministarka Đukić Dejanović je istakla i značaj policijske profesije.

Policajac je časno i važno zanimanje. U ovoj školi ćete dobiti znanje i veštine koje će vam omogućiti da ga obavljate efikasno i na dobrobit društva. Želim da vam poručim da marljivo učite, da jačate sopstveni integritet i dostojanstvo, kao i empatiju i ljubav prema narodu i među sobom, jer ste vi, pre svih, ti koji brinu o našoj bezbednosti, o bezbednosti naše dece – poručila je ministarka budućim policajcima.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan