U sredu čiščenje Almaškog kraja, svi su pozvani

U sredu čiščenje Almaškog kraja, svi su pozvani

EU info point zajedno sa UG Almašani, Novosadskim volonterskim servisom i JKP "Čistoća" Novi Sad organizuje još jednu akciju čišćenja, ovaj put Almaškog kraja.

Almaški kraj jedinstven je deo Novog Sada, u kojem je očuvana tradicija starog grada i koji svedoči o izgledu nekadašnjeg Novog Sada i životu njegovih stanovnika.

Osim svog izgleda, poznat je i po velikom broju intelektualaca i zaslužnih građana kao što su porodica Hadži, Laza Kostić, Đura Daničić, Jovan Jovanović Zmaj i drugi. Po ovim znamenitim ličnostima nazvane su mnoge ulice u ovom delu grada – navode organizatori akcije i dodaju:

– Iz poštovanja prema tradiciji i za lepšu budućnost našeg grada važno je da brinemo njihovoj čistoći. 

Svi sugrađani pozvani su da pomognu u ovoj akciji i da dođu ispred KC Svilare u 17 sati, gde je okupljanje svih učesnika. 


EU info point počeo je sa organizacijom dobrovoljnih akcija čišćenja prošlog meseca kada je očišćena plaža Šodroš i okolina, a planira da sa njima nastavi svakog meseca u drugom delu grada i njegove okoline, kako bi doprineli lepšem izgledau našeg grada, ali i podizanju svesti o važnosti ekologije u urbanim sredinama.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan