U SREDU NA TRGU SLOBODE: Baloni podrške za mališane obolele od raka

U SREDU NA TRGU SLOBODE: Baloni podrške za mališane obolele od raka

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizovaće humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u 38 gradova širom Srbije.

Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, NURDOR će obeležiti ovaj značajan datum i predstaviti novu akciju u sklopu kampanje "I ja se borim!" – "Stare stvari za novu nadu".

Sredstva koja će se prikupiti tokom ove akcije biće namenjena drugoj fazi izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Sve informacije o humanitarnoj akciji "Stare stvari za novu nadu" biće dostupne na zvaničnoj internet stranici udruženja www.nurdor.org.

Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

U Novom Sadu, centralna manifestacija će biti organizovana na Trgu Slobode 1, od 12 do 14 časova.

Osim u Novom Sadu, tog dana, humanitarne akcije podrške NURDOR će organizovati i u: Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Lajkovcu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Rumi, Bačkoj Palanci, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Prokuplju, Novom Pazaru, Lebanu, Surdulici i Boru.

"I JA SE BORIM!", kampanja  koju je ovo udruženje započelo početkom 2016. godine, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Takođe, NURDOR je krajem prošle godine svečano obeležio kraj radova na prvoj fazi projekta i aktivno radi na prikupljanju sredstava za drugu fazu projekta – za unutrašnje građevinske radove, postavljanje instalacija, završne i zanatske radove.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan