U Sremskim Karlovcima na prodaju oko dve stotine kuća

U Sremskim Karlovcima na prodaju oko dve stotine kuća

Promet nekretnina u Sremskim Кarlovcima poslednjih nekoliko godina karateriše velika ponuda kuća na prodaju, što ne može da se kaže i za kupovinu.

Barata se cifrom od oko 200 kuća koje su oglašene za prodaju, što se smatra velikom brojkom u odnosu na to koliko Sremski Кarlovci imaju stanovnika. Cene se kreću od oko 15.000 evra za kuće u ruševnom stanju, koje se kupuju u prvom redu zbog placeva i novogradnje, do 250.000 za one koje se mogu nazvati vilama, prenosi "Dnevnik".

Kako za novosadski dnevni list kaže Jelena Bogdanović, vlasnica Agencije za promet nekretnina "Pendžer",  situacija na tržištu nekretnina u Sremskim Кarlovcima bitno se ne menja već godinama.

- Ima potražnje, ali je primetna i ograničena kupovna moć građana. Može se reći i da je došlo do izvesnog pada cena, a koliko će to potrajati, pokazaće vreme. Postoje i one kuće koje godinama „drže” cenu. Najbolje se prodaju one od 40.000 do 50.000 evra, i to najčešće pomoću kredita – ističe Jelena Bogdanović za "Dnevnik". 

Situacija s prodajom stanova se malo razlikuje. Njih je manje u ponudi jer ih objektivno i malo ima u Кarlovcima. Najviše se, navodi list, traže stanovi na Dudari zbog daljinskog grejanja, a cena kvadratnog metra se kreće od 550 do 650 evra.

- Ako govorimo o razlozima zbog kojih Кarlovčani prodaju kuće, valja naglasiti da su dominantna dva. Na prodaju se najčešće odlučuju naslednici nekretnina, koji su stambeno situirani pa žele da se nasleđenih kuća reše, a potom i oni koji zbog posla napuštaju Кarlovce. Iza njih su oni koji prodaju kuće zbog potrebe za većim stambenim prostororom – objašnjava Jelena Bogdanović za "Dnevnik".

MLADI BRAČNI PAROVI TRAŽE MIR U KARLOVCIMA: Bogdanović u razgovoru dodaje i da se menja struktura kupaca. Među njima ima Кarlovčana, ali su češći oni iz drugih mesta. Ranije su se na kupovinu kuće u Кarlovcima uglavnom odlučivali penzioneri u želji da gradsku vrevu zamene životom u mirnom mestu. Sada je, kaže ona za "Dnevnik", sve više mladih bračnih parova s decom koji traže krov nad glavom u Кarlovcima u potrazi za mirnom životnom sredinom.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane jkp novosadska toplana gradonačelnik Miloš Vučević porodilište servisne informacije RHMZ bez vode telep raspored sahrana i ispraćaja gradsko groblje almaško groblje betanija horoskopski znaci havarija na vodovodu vremenska prognoza novi sad bebe servisne informacije novi sad radosne vesti isključenja struje novorođenčad dunav horoskop jkp lisje bez struje Miloš Vučević matična knjiga rođenih EPS novosadsko porodilište elektrovojvodina raspored sahrana novi sad