U Sremskoj Kamenici svečano obeležena školska slava

U Sremskoj Kamenici svečano obeležena školska slava

Prigodnom priredbom đaci, učitelji i nastavnici Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici proslavili su u subotu 27. januara školsku slavu posvećenu prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju Svetom Savi.

Obeležavanju ovog važnog školskog i crkvenog datuma prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Učeći o njegovom životu i delu, možemo spoznati da veština i znanje nisu sami po sebi cilјevi, već da moraju postojati radi bolјeg života zajednice i pojedinca, a u skladu sa duhovnim vrednostima. Ako je Sveti Sava u našim srcima, porodicama i školama, ako nas prati u našem učenju i radu, onda je on naš savremenik, a njegova dela su živa i večna – rekao je gradonačelnik.


Direktorka OŠ "Jovan Jovanović Zmaj“ Aleksandra Ćirić istakla je veliko zadovolјstvo što ta škola još jednu godinu za redom obeležava slavu Svetog Savu, kao jedan od najsvečanijih praznika u toku školske godine.

- Ova godina za nas je specifična, jer smo se povećali po broju đaka i proširili zgradu škole. Ovo je dan kada se presabiramo šta smo uradili pozitivno, a šta negativno u prethodnom periodu, kada se zahvalјujemo učenicima na posvećenosti i trudu, a najviše dan kada svi zajedno širimo lјubav i usrećujemo naše Kameničane priredbom koju smo sa radošću pripremali –  istakla je Ćirić.

Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici je jedna od najstarijih srpskih škola, jer je njen rad zabeležen još daleke 1701. godine. Danas škola ima 1123 učenika u 44 odelјenja, sa kojima radi preko 100 zaposlenih. Nastava se realizuje u dve smene u matičnoj školi u Sremskoj Kamenici i u područnoj školi u Novim Ledincima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan