U subotu akcije čišćenja Bećarca i Tvrđave

U subotu akcije čišćenja Bećarca i Tvrđave

"Svetski dan čišćenja", 15. septembar, biće ove godine obeležen i u našem gradu.

 
Ova akcija postoji već 10 godina u Estoniji, a od ove godine okuplja ljude iz 150 zemalja sveta sa zajedničkim ciljem podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine i suprostavljanju globalnom problemu otpada/divljih deponija.
 
U Srbiji se očekuje 5.000 volontera, sačinjenih od pojedinaca i kompanija, koji će čistiti na 50 lokacija na teritoriji države.   
 
Najveća globalna volonterska akcija čišćenja, "Svetski dan čišćenja 2018", obeležiće se i u Novom Sadu u subotu, 15. septembra, sa početkom u 10 časova, na plaži Bećarac (Novosadski kej), a u organizaciji Junior Chamber Internationala (JCI Novi Sad) u saradnji sa ekološkim pokretom "Let’s do it!", "Eko-kurirom" i Planinarsko-rekreativnom sekcijom FTN-a. 

Osim plaže Bećarac, kao podrška "Svetskom danu čišćenja", istog dana organizovano je i čišćenje Petrovaradinske tvrđave, od strane udruženja UGRIP, sa početkom u 8 časova. 


Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

smeće JGSP "Novi Sad" gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu bez struje bez vode vremenska prognoza Spens novosađani zdravlje isključenja struje dan zaljubljenih jkp novosadska toplana struja novi sad isključenje vode novosadsko porodilište Vreme u Srbiji JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina Srbija dan državnosti bebe novorođenčad vremenska prognoza novi sad Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod