U subotu akcije čišćenja Bećarca i Tvrđave

U subotu akcije čišćenja Bećarca i Tvrđave

"Svetski dan čišćenja", 15. septembar, biće ove godine obeležen i u našem gradu.

 
Ova akcija postoji već 10 godina u Estoniji, a od ove godine okuplja ljude iz 150 zemalja sveta sa zajedničkim ciljem podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine i suprostavljanju globalnom problemu otpada/divljih deponija.
 
U Srbiji se očekuje 5.000 volontera, sačinjenih od pojedinaca i kompanija, koji će čistiti na 50 lokacija na teritoriji države.   
 
Najveća globalna volonterska akcija čišćenja, "Svetski dan čišćenja 2018", obeležiće se i u Novom Sadu u subotu, 15. septembra, sa početkom u 10 časova, na plaži Bećarac (Novosadski kej), a u organizaciji Junior Chamber Internationala (JCI Novi Sad) u saradnji sa ekološkim pokretom "Let’s do it!", "Eko-kurirom" i Planinarsko-rekreativnom sekcijom FTN-a. 

Osim plaže Bećarac, kao podrška "Svetskom danu čišćenja", istog dana organizovano je i čišćenje Petrovaradinske tvrđave, od strane udruženja UGRIP, sa početkom u 8 časova. 


Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište zdravlje jkp novosadska toplana novorođenčad servisne informacije novi sad vremenska prognoza isključenje vode novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje OK Vojvodina vremenska prognoza novi sad Spens bebe vojvodina ns seme betanija Republički hidrometeorološki zavod Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina Isključenje struje horoskop bez vode detelinara JKP Vodovod i kanalizacija odbojka bez struje Elektrodistribucija Novi Sad novi sad Srbija novosadska policija