U subotu akcije čišćenja Bećarca i Tvrđave

U subotu akcije čišćenja Bećarca i Tvrđave

"Svetski dan čišćenja", 15. septembar, biće ove godine obeležen i u našem gradu.

 
Ova akcija postoji već 10 godina u Estoniji, a od ove godine okuplja ljude iz 150 zemalja sveta sa zajedničkim ciljem podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine i suprostavljanju globalnom problemu otpada/divljih deponija.
 
U Srbiji se očekuje 5.000 volontera, sačinjenih od pojedinaca i kompanija, koji će čistiti na 50 lokacija na teritoriji države.   
 
Najveća globalna volonterska akcija čišćenja, "Svetski dan čišćenja 2018", obeležiće se i u Novom Sadu u subotu, 15. septembra, sa početkom u 10 časova, na plaži Bećarac (Novosadski kej), a u organizaciji Junior Chamber Internationala (JCI Novi Sad) u saradnji sa ekološkim pokretom "Let’s do it!", "Eko-kurirom" i Planinarsko-rekreativnom sekcijom FTN-a. 

Osim plaže Bećarac, kao podrška "Svetskom danu čišćenja", istog dana organizovano je i čišćenje Petrovaradinske tvrđave, od strane udruženja UGRIP, sa početkom u 8 časova. 


Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište deca RHMZ hapšenje isključenja struje jkp novosadska toplana Isključenje struje promenada Srbija elektrovojvodina Republički hidrometeorološki zavod bez struje Petrovaradin tc promenada Vreme u Novom Sadu Spens novosađani tržni centar promenada vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad novi sad mup novi sad vremenska prognoza novi sad detelinara servisne informacije novi sad bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo odbojka novorođenčad betanija