U subotu akciju pešačenja "Klasična Fruška gora"

U subotu akciju pešačenja "Klasična Fruška gora"

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu 21. septembra organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Klasična Fruška gora" sa polaskom u 8.50 časova, redovnom prigradskom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo.

Autobus kreće sa stajališta kod železničke stanice u Novom Sadu. Povratak je autobusom iz Paragova po završetku akcije

Ruta je: Paragovo - vidikovac - kota 392 - kota 224 - kota 284 - kota 451 - kota 319 - kota 362 - kota 407 - kota 509 - kota 482 - kota 185 - Paragovo.

Staza je zahtevna. Na akciju mogu ići planinari koji redovno planinare, imaju dovoljnu kondiciju da savladaju planiranu stazu planiranim tempom i sposobni su da se samostalno i bezbedno kreću po strmom i klizavom terenu. Preporučuje se upotreba štapova jer su na nekim delovima staze neophodni a neophodne su i kvalitetne planinarske cipele. Deo staze je možda teže prohodan: šiblje, koprive i kupine (u pitanju je markirana staza ali pošto je niko ne održava zarasla je). Staza je dužine 20 km sa 1200 m uspona i isto toliko silaska.

Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Vodiće je Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 064/842-3054.

Više informacija u prilogu ili na internet prezentaciji društva na adresi: www.pdnaftas.org.rs.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan