U subotu koncert za bebe u Galeriji Matice srpske

U subotu koncert za bebe u Galeriji Matice srpske

Kao deo projekta "Odrastanje uz umetnost – Bebe u Galeriji", u subotu 6. oktobra u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu biće priređen prvi u nizu koncerata za bebe i njihove roditelje.

S namerom da ukaže na značaj prisustva kulture i umetnosti u odrastanju deteta u plemenitu i obrazovanu osobu, Galerija Matice srpske otvorila je svoja vrata najmlađim posetiocima i njihovim roditeljima, i pripremila za njih poseban program koji podrazumeva koncerte za bebe svake prve subote u mesecu i besplatan ulaz svakog utorka u Galeriju Matice srpske.

Prvi koncert za bebe biće održan u subotu 6. oktobra u dva termina, u 11 i u 12.30 sati. Orkestar Beogradske filharmonije na čelu sa dirigentom Aleksandrom Kojićem će izvesti specijalno za bebe uzrasta do 2 godine tridesetominutnu Simfoniju uspavanki. Tako će filharmoničari uvesti bebe u čarobni svet muzike kroz najlepše dečje uspavanke na svetu, aranžirane za orkestar.

Mame, tate, bake i deke mogu da dovedu svoje najmlađe u Galeriju Matice srpske koja će biti pretvorena u svojevrsnu umetničku igraonicu kako bi bebe najslobodnije uživale u muzici.

Budući da je broj mesta ograničen, potrebno je da se jedan roditelj/staratelj koji će biti u pratnji deteta prijavi na elektronsku adresu , a potom preuzme besplatnu ulaznicu u Muzejskoj prodavnici od utorka do petka od 10 do 20 sati.


Pored koncerata za bebe, prostor Galerije je zahvaljujući podršci Vojvođanske banke prilagođen potrebama majki sa bebama – na raspolaganju su fotelja za dojenje, povijalica za bebe, igračke u Dečjoj sobi kao i suveniri za bebe u Muzejskoj prodavnici, prenosi Radio televizija Vojvodine

Koncert se realizuje u saradnji sa Beogradskom Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, a zahvaljujući podršci Fondacije "Novi Sad 2021" kroz program Publika u fokusu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan