U subotu počinje sajamski spektakl

U subotu počinje sajamski spektakl

U subotu 21. maja počinje 89. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu i trajaće do 27. maja. Okupiće 1.100 izlagača iz 21 države, a zemlja partner je Mađarska.

Izložbu poljoprivredne mehanizacije najnovije generacije posetioci će moći videti na otvorenom prostoru Novosadskog sajma gde će se predstaviti članice Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije. Poljoprivrednu mehanizaciju izložiće i firme iz Srbije koje nisu članice Udruženja kao i kompanije iz Italije, Turske, Austrije, Slovenije, Španije, Rumunije, Bugarske i Češke.

Najskuplji eksponat biće na štandu kompanije ITN Group - u pitanju je samohodni silažni kombajn marke KRONE BIG X model 680 čija je vrednost 450.000 evra.

Najteži bik ovog Sajma - Veliša, dolazi iz Poljoprivrednog gazdinstva Braća Jeremić, simentalske je rase, star gotovo četiri godine.

U okviru pratećeg programa Poljoprivrednog sajma, građani će imati priliku da 21, 22. i 23. maja prisustvuju javnom ocenjivanju  goveda, konja i ovaca. U sredu,  25. maja biće održan Preponski kamp u organizaciji Konjičkog centra "Novosadski sajam", a istog dana i takmičenje u preponskom jahanju, 26. maj je Dan stočara i dan svečanog uručenja priznanja uz defile nagrađenih grla stok, a istog dana je i Fijakerijada.


Traktor JOHN DEERE 5045D ove godine poklanja kompanija KITE DOO,
članica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, koja na štand postavlja i premijere i novitete.

Cene pojedinačnih karata kao i ulaznica za kolektivne posete nisu menjane. Pojedinačne ulaznice staju 600 dinara, dok u kolektivnim posetama koštaju 400 dinara po osobi. Za penzionere, kolektivne posete, đaka i studenata i decu od 7 do 12 godina ulaznica je 300 dinara. Porodični dan je u sredu, 25. maja. Tada cela porodica sa decom do 14 godina, može da poseti Sajam uz jednu ulaznicu kupljenu za 600 dinara. Sve kupljene ulaznice su i kuponi za učestvovanje u Poklon-igri u kojoj su obezbeđena dva traktora, rasipač, prskalica i prikolica.

Radno vreme Sajma je od 9 do 19 časova.

U subotu, 21. maja, Aula Novosadskog sajma će zbog Svečanog otvaranja u 11h biti zatvorena za prodaju ulaznica do 13 časova. Do tada posetioci mogu da koriste Teretni ulaz I i Teretni ulaz II iz ulice Branka Bajića i Ulaz između Hale 8 i Hale 9, u ulici Novosadskog sajma.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan