U susret Festivalu uličnih svirača: Aplauzi, smeh, izlivi ljubavničke nežnosti...

U susret Festivalu uličnih svirača: Aplauzi, smeh, izlivi ljubavničke nežnosti...

U susret najdinamičnijem festivalu koji se ove godine održava 15. put u Novom Sadu, dokumentarni film „Ulični svirači“ imaće svoju televizijski premijeru sutra, u utorak 1. septembra, na prvom programu RTV Vojvodine…

Autorsko delo grupe mladih autora iz Beograda, film “Ulični svirači” daje “dokumentaristički prikaz jednog od muzičkih festivala koji se svake godine dešavaju u Novom Sadu, ali i sasvim specifičnog po atmosferi uličnog spektakla u kojem ravnopravno učestvuju izvođači i publika”.

“Vešt autorski igrokaz sa pričom iz svakog od mogućih uglova gledanja na Festival, iz pozicije učesnika, organizatora, posetioca i sasvim slučajnog prolaznika, nudi i raritet dokumentarističke naracije: vizuru iz srca dešavanja, sa samog stejdža kao epicentra energije u trenutku kulminacije. Kao odgovor, sledi sveobuhvatan, pomalo voajeristički, pregled neposrednih reakcija posmatrača, u rasponu od aplauza, smeha i suza do spontanih izliva ljubavničke nežnosti”, pisalo je u najavi filma “Ulični svirači”, kada je premijerno emitovan na filmskom festivalu Sinema Siti, u julu ove godine.

Film “Ulični svirači” je “vizuelno izuzetno bogat, a zvukom gotovo savršen. Ovaj dokumentarac nudi prvenstveno dobru zabavu, ali i niz emotivnih udara koji će Festival uličnih svirača učiniti veoma privlačnim onima koji ga još uvek ne poznaju, a onima koji ga već vole: još lepšim i dražim.” Film je na program u 20.40 časova.

 

DALEKO OD ESTRADE: Ovogodišnji, 15. po redu Festival uličnih svirača biće održan od 3. do 5. septembra, kada će, kao i svake godine, duhom ulične umetnosti i kulturom svojih sredina, umetnici iz zemlje, regiona i sveta probuditi novu, svežu energiju Novog Sada. Daleko od zaslepljujućeg sjaja estrade, namenjen svim generacijama, Festival uličnih svirača i ove godine će okupiti izvođače sa svih strana sveta i zatim ih predstaviti na deset programskih punktova u užem centru grada.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad novorođenčad sahrane sahrane novi sad hrana servisne informacije gradsko groblje almaško groblje raspored sahrana novi sad jkp lisje Spens havarija na vodovodu elektrovojvodina Isključenje struje bebe isključenja struje radosne vesti lisje Elektrodistribucija Novi Sad opens 2019 betanija bez struje novosadsko porodilište OK Vojvodina Daško i Mlađa Fruška gora groblje epk 2021 JKP Vodovod i kanalizacija bez vode