U toku je sedma nedelja " Novosadskog BiG dečijeg leta"

U toku je sedma nedelja " Novosadskog BiG dečijeg leta"

Novi Sad, od 8. do 13. avgusta obeležiće sedmu nedelju Novosadskog dečijeg leta na raznim lokacijama i to likovnim, muzičkim, lutkarskim radionicama, filmskim projekcijama i završnicom na Štrandu.

Ove nedelje u prostorijama „Prijatelja dece Novog Sada“ deca uzrasta od 5 do 13 godina imaće priliku da učestvuju na likovnim radionicama i saznaju kako su živeli umetnici Paul Klee, Henri Matisse, Jackson Pollok, Piet Mondrian i Salvador Dalí i upoznaju se sa njihovim delima.  

Radionice pod nazivom ,,Od ritma torta bolja je od sporta“ i „Raspevanka“, biće održane u Centru za muzičko obrazovanje „Muzika“ gde će saznati kako nastaje pesma i zašto uopšte pevamo.

Sedmu nedelju manifestacije obeležiće drugi deo programa u PU i Svitac“ u Sremskoj Kamenici gde će se mališani susresti sa lutkama koje govore i igrama uz pomoć kojih će savladati brzo pamćenje, učenje i rešavanje zanimljivih zadataka iz matematike, ali i učestvovati u kreativnim delovima programa pod nazivom „Svitac kreativac“.

Završnicu kolažnog programa pod nazivom „Štrandarije“, koji je i ove godine bio deo Novosadskog BIG dečijeg leta 7, obeležiće programi i igre za celu porodicu u subotu i u nedelju od 18 do 20 časova koje su pripremili prijatelji iz „Školarka“ i „Kreativnog pogona“. Prisutni će moći da pogledaju i predstavu pod nazivom „Šta nas snađe usred lađe“ pozorištanceta „Lane“ ili učestvuju u igrama mentalne aritmetike Centra za obrazovanje „Kefalo“.

Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 7 su besplatni.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu http://www.decinadar.org ili na zvaničnoj fejsbuk stranici  Dečijeg kulturnog centra.

Novosadsko BIG Dečije leto 7 organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan