U toku konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

U toku konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

Centar Ministarstva odbrane Novi Sad obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola, da je u toku javni konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije.

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Uslovi su i da kandidat nije osuđen na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela (dok kaznu ne izdrži ili ne bude pušten na uslovni otpust), da se ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, da je zdravstveno sposoban za vojnu službu, da nije odslužio vojni rok sa oružjem i da ima mesto prebivališta na teritoriji Republike Srbije.

Više informacija može da se dobije na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs,  u centru Ministarstva odbrane u Novom Sadu ili u Kancelariji ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu u opštini mesta prebivališta. Ujedno tu se može i podneti prijava. Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u centar za obuku Vojske Srbije, u Somboru, Valjevu ili Leskovcu.

Zakon o vojnoj radnoj i materijalnoj obavezi, propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci. Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vasa

  pre 867 dana i 5 sati

  Ja bih da sluzim, ali na Havajima

  Oceni komentar:
  2
  0