U toku prijavljivanje za obuku upravnika stambenih zgrada

U toku prijavljivanje za obuku upravnika stambenih zgrada

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je građane zainteresovane da postanu profesionalni upravnici stambenih zgrada, da se prijave za obuku, polože ispit i steknu licencu. Obuka će biti organizovana od 25. maja do 9. juna, trajaće sedam dana, sa ukupno 50 školskih časova.

Budući profesionalni upravnici stambenih zgrada moraju imati završenu bar srednju četvorogodišnju školu, a posle obuke položen ispit i licencu koja će biti upisana u poseban registar koji vodi PKS.

Pravilnik o programu ispita i načinu polaganja, kao i uslovima za sticanje i oduzimanje licence i sadržini registra profesionalnih upravnika stambenih zgrada primenjuje se od 6. maja 2017. godine.

Poslovima profesionalnog upravljanja mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici (organizator profesionalnog upravljanja), angažovanjem osobe koja ispunjava uslove za profesionalnog upravnika.

Organizator profesionalnog upravljanja ima pravo da se bavi tim poslovima ako ima najmanje jednu osobu zaposlenu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom, upisanu u registar profesionalnih upravnika koji vodi PKS.

PKS je nadležna i da organizuje sudove časti za utvrđivanje povreda profesionalnih standarda i normativa (profesionalne odgovornosti), kao i za izricanje mera zbog tih povreda.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vojislav Ilic

  pre 1587 dana i 13 sati

  Zainteresovan sam za obuku profesionalnog upranika zgrade, gde i kako se mogu prijaviti za
  kurs-obuku i sta je potrebno da bih mogao da pohadjam takav kurs pri Privrednoj komori.
  Srdacan pozdrav,
  Vojislav Ilic

  Oceni komentar:
  0
  1