U Ulmu predstavljeni potencijali Novog Sada

U Ulmu predstavljeni potencijali Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević predstavio je investicione potencijale Novog Sada na promociji investicionih prilika u regionu Dunav – Sava, koja predstavlja ekonomski format 11. Međunarodnog Dunavskog festivala – Ulm.

Nakon razgovora sa predstavnicima brojnih državnih i privrednih institucija i organizacija, ali i zainteresovanim investitorima iz regiona, Vučević je ocenio da je neophodno još intenzivnije raditi na uspostavljanju boljih kontakata između samih preduzetnika i predstavnika lokalnih i centralnih vlasti.

 - Osim dobrog geografskog i geostrateškog položaja, kao i činjenice da je snažan univerzitetski centar i sedište brojnih multinacionalnih kompanija iz celog sveta, dodatne prednosti za investiranje u Novi Sad donelo je osvajanje titula Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine. Konstantno beležimo povećanje broja turista, a statistike pokazuju da je u prvih pet meseci ove godine broj turista u Novom Sadu povećan za 9,1 % u odnosu na isti period lane, broj stranih turista povećan je za 18,2%, a ukupan broj noćenja za 27,7 % u odnosu na prethodnu godinu – rekao je Vučević.

 

 

Turizam, pored IT sektora, kako je kazao jedna je od najperspektivnijih privrednih grana, posebno ako se ima u vidu značaj velikih evropskih projekata koji tek dolaze, uz već postojeće poznate festivalske manifestacije, poput Exita.

- Novi Sad je poslednjih godina značajno napredovao i na investicionoj lestvici, i to u međunarodnim okvirima. Pored razvijenog tržišta rada i obrazovnih institucija, proaktivne i efikasne gradske administracije, i zahvaljujući povoljnoj geografskoj poziciji koja omogućava pristup tržištima od skoro milijardu potrošača, Novi Sad potencijalnim investitorima nudi i jednu od najatraktivnijih lokacija za smeštanje proizvodnih kapaciteta - uz autoput E-75, na pravcu koji vodi ka Evropskoj uniji. U pitanju je radna zona Sever 4, koju je Grad infrastrukturno opremio i gde je za prodaju na raspolaganju oko 40 hektara zemljišta. Pored toga, Grad Novi Sad zainteresovanim investitorima nudi i druge grinfild i braunfild lokacije - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na predstavljanju investicionih potencijala u Ulmu.

Dalje je naglasio da je bolje međusobno razumevanje i uspostavljanje bolje saradnje preduzetnika iz regiona Dunav – Sava, može svima doneti dobro, odnosno, investiranje u regionu kao krajnji rezultat.

- I zato ovakvi skupovi već na početku daju rezultate, a ja sam zadovoljan jer se iz prvih kontakata koje sam imao, vidi da vlada interesovanje za Novi Sad - kazao je gradonačelnik Miloš Vučević, uoči svečanog otvaranja 11. Međunarodnog dunavskog festivala – Ulm, na prezentaciji potencijala ekonomske saradnje regiona Dunav – Sava.

Gradonačelnik prisustvuje i ceremoniji svečanog otvaranja 11. Međunarodnog dunavskog festivala i otvaranju Marketa podunavskih zemalja u okviru kojeg će biti predstavljen projekat Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje bez vode obustava rada novosadsko porodilište betanija bebe vremenska prognoza novi sad štrajk u pošti pošte srbije bez struje elektrovojvodina dnevni horoskop Spens štrajk poštara raspored sahrana i ispraćaja horoskop novorođenčad sahrane novi sad servisne informacije novi sad astrologija isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje raspored sahrana novi sad servisne informacije jkp lisje Bukovac klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija zodijak