U Veterniku se gradi još 20 stanova za izbeglice

U Veterniku se gradi još 20 stanova za izbeglice

Izgradnjom ukupno 522 stana Novi Sad će u velikoj meri zbrinuti izbegla lica.

Na jednoj od dve lokacije u Veterniku u toku je izgradnja 276 stanova za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a na drugoj lokaciji u istom naselju gradiće se više stanova nego što je bilo predviđeno – umesto 74 biće izgrađena 94 stana, potvrdio je "Novostima" zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević.

Kako prenosi taj beogradski list, Grad Novi sad je najpre ranije obezbedio lokaciju na kojoj je u planu bila izgradnja 74 stana, a zatim je u dogovoru sa Komesarijatom za izbeglice utvrđeno da postoje dodatna sredstva kojima bi mogla da se finansira izgradnja 94 stana.

– Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine grada izmenili smo plansku dokumentaciju i proširili kapacitet lokacije za 20 stanova –  kaže za "Novosti" Žarko Mićin, predsednik Komisije za izbor korisnika tih stanova.

ZAKUP PA OTKUP: Na prvi konkurs za izgradnju 276 stanova prijavilo se 693 ljudi. Od tog broja bilo je 555 potpunih prijava. Računajući i 152 stana u Futogu, dakle sa ukupno 522 stana, Grad će uspeti da zbrine većinu izbegličkih porodica.

– Budući stanari će plaćati zakup u tim stanovima po ceni nižoj od tržišne, a posle određenog vremena imaće pravo da otkupe te stanove, takođe po ceni nižoj od tržišne – napominje Mićin za "Novosti".

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Spens vremenska prognoza novi sad RHMZ Aleksandar Vučić servisne informacije javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bebe vremenska prognoza Republički hidrometeorološki zavod betanija novorođenčad gradsko groblje raspored sahrana novi sad elektrovojvodina isključenje vode jkp novosadska toplana sahrane maturanti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadsko porodilište isključenja struje horoskop Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje Vreme u Novom Sadu bez vode novosađani servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad