U Vladi Srbije potpisan memorandum za izgradnju obilaznice oko Novog Sada

U Vladi Srbije potpisan memorandum za izgradnju obilaznice oko Novog Sada

U planu i izgradnja mosta na Dunavu kod Kovilja.

Memorandum o razumevanju za projekat izgradnje obilaznice oko Novog Sada, sa mostom preko Dunava, potpisali su danas u Vladi Srbije ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić i direktor kineske kompanije "CRBS" Džang Sjaojuen.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Biljana Vuksanović, kao i predstavnici Ambasade Kine u Srbiji Liu Kai i Dai Jingčeng.

– Izgradnja obilaznice oko Novog Sada, sa mostom preko Dunava, od velike je važnosti za Novi Sad jer će rasteretiti saobraćaj, ali i za ceo region, jer se ona nadovezuje na Fruškogorski koridor čija izgradnja uskoro počinje – izjavio je danas ministar Momirović.

Nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju za projekat izgradnje obilaznice oko Novog Sada u Vladi Srbije, Momirović je rekao da je vrednost tog projekta 130 miliona evra i da će se raditi u saradnji sa kineskom kompanijom "CRBC" i "Koridorima Srbije".

Istakao je da je u sklopu obilaznice planirana i izgradnja mosta preko Dunava, a to je, naglašava ministar, jedan od dva nova mosta koji će se graditi u Novom Sadu.

Podsetio je da je u sklopu Fruškogorskog koridora planirana izgradnja drugog mosta kod Kovilja.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan