U vrtiće "Radosnog detinjstva" upisano preko 15.000 mališana

U vrtiće "Radosnog detinjstva" upisano preko 15.000 mališana

U neku od 663 grupe u okviru Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" trenutno je upisano 15.372 dece, dok je na listi čekanja 1.910 imena.

Kako navodi Dnevnik.rs, broj prijavljenih mališana je povećan u odnosu na jun, zahvaljujući proširenju kapaciteta od 20 odsto koje je "Radosnom detinjstvu" odobrila Gradska uprava za obrazovanje. Ipak, iz PU napominju da broj upisanih nije konačan pošto roditelji i dalje donose prijave.

- Ima prijava koje još nismo uneli u sistem jer ne stižemo – rekla je za "Dnevnik" koordinatorka službe za upis, ispis i premeštaj u PU Ružica Svorcan.

- Roditelji imaju vremena tokom cele godine da donesu prijave za upis, nezavisno od konkursa koji je trajao od 3. do 21. aprila. Ako se desi da se u toku školske godine otvori neko slobodno mesto, zovemo roditelje deteta koje je prvo na redu na listi čekanja – kaže Svorcan za novosadski dnevni list, dodajući da najviše zahteva pristiže za upis dece na celodnevni boravak i u jaslice.

Na šalterima "Radosnog detinjstva" trenutno je gužva, ali ne zbog prijava za upis, već, po rečima sagovornice "Dnevnika", zbog predavanja zahteva za regresiranje troškova boravka deteta u vrtiću za određene kategorije mališana, kao što su deca bez roditeljskog staranja, s posebnim potrebama ili iz socijalno ugroženih porodica. Ti zahtevi se mogu predati do 31. avgusta.

VRTIĆ NA KLISI – U SKLADU S MOGUĆNOSTIMA: Iz gradskog budžeta izdvojeno je 900.000 dinara za projektno-tehničku dokumentaciju, saglasnosti i takse za izgradnju vrtića u Orahovoj ulici na Klisi. Objekat će moći da primi 240 dece, a planirano je da ima prizemlje i sprat ili prizemlje i potkrovlje. Nakon izrade projekta znaće se koliko će novca biti potrebno za gradnju. Kako kaže član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić, ta investicija će se planirati u narednom periodu, u skladu s mogućnostima Grada da obezbedi novac za izgradnju i opremanje vrtića, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan