U znaku pesme i domaće kuhinje: Počela "Futoška kupusijada"

U znaku pesme i domaće kuhinje: Počela "Futoška kupusijada"

Dvodnevna privredno - turistička manifestacija 17. Futoška kupusijada počela je danas u Futogu u 12 časova u Osnovnoj školi "Miroslav Antić", gde je priređena "Mини-купусијада" за ђаке и предшколце.

Oni su programu "Maštoviti kupusići” pevali, recitovali i crtali u čast ovogodišnjeg roda kupusa, po kojem je Futog nadaleko poznat.

U subotu je centralna priredba. Program počinje u 11 časova s bine postavljene na platou Kulturnog centra "Mladost”. Nastupiće brojni narodni i tamburaški orkestri i poznate narodne pevačice Nada Topčagić i Biljana Jeftić. Istovremeno će početi i kuvanje kupusa i sarmi u oko 50 kazana duž glavne futoške ulice, što će, kao i ranijih godina, najviše privući posetioce "Kupusijade”. Proglašenje najboljeg kuvara biće u 15 časova, kada će se izabrati i najteža glavica kupusa.

U restoranu "Marina” u 10 časova počeće stručni skup "Očuvanjem tradicije do razvoja seoskih sredina”, a u 14 je predviđeno da se posetiocima obrati predstavnik Organizacionog odbora i pokrovitelja manifestacije – Grada Novog Sada.

Organizatori 17. "Futoške kupusijade” su tamošnji mesna zajednica, Kulturni centar "Mladost”, Udruženje "Futoški kupus”, Poljoprivredna škola s domom učenika i dve osnove škole, "Desanka Maksimović” i "Miroslav Antić”.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan