Ublažavanje mera: Otvaraju se parkovi i šetališta i dozvoljavaju se treninzi na otvorenom

Ublažavanje mera: Otvaraju se parkovi i šetališta i dozvoljavaju se treninzi na otvorenom

Na današnjoj konferenciji za medije dr Branislav Tiodorović je najavio dalje opuštanje restriktivnih mera koje je doneo Krizni štab.

Prema odluci Kriznog štaba mere zaštite protiv Kovid-19 se ublažavaju. Već od danas parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, oni koji koriste tu pogodnost moraju održavati propisano rastojanje. Takođe od danas, treninzi na otvorenom se dozvoljavaju sa potpunim poštovanjem utvrđenih preporuka – rekao je Tiodorović.

On je dodao da će od 4. maja gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu krenuti s radom, dok u Beogradu i Nišu počinje od 8. maja, ali bez uključivanja klima uređaja.

Od 4. maja uz korišćenje svih mera železnički i međumesni prevoz može da se odvija, ali takođe uz poštovanje svih mera. Istog dana počinju da rade kafići i restorani, to je moguće u baštama uz korišćenje distanci, a to sve treba primeniti i u zatvorenom – rekao je on.

Rekao je da od 8. maja sa radom mogu početi i tržni centri.

Od 11. maja iz potrebe da privreda krene, ali i uz druge potrebe, počeće da rade vrtići i produženi boravak u školama – rekao je on.

Tiodorović je najavio i da će od 18. maja biti omogućen i avio-prevoz.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan