Učesnici projekta "Gradonačelnik otvara vrata – uključimo se" u Gradskoj kući

Učesnici projekta "Gradonačelnik otvara vrata – uključimo se" u Gradskoj kući

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević primio je danas učesnike projekta OPENS-a "Gradonačelnik otvara vrata – uključimo se" ,koji implementira Udruženje "Čepom do osmeha".

Kako navode iz Gradske kuće, cilj ovog projekta je upoznavanje mladih grada Novog Sada sa radom gradskih uprava i gradonačelnika i njihovo uključivanje u taj proces.

– Danas ću razgovarati sa sugrađanima mlađeg životnog doba o svim temama koje su njima interesantne i uvek mi znači da čujem šta je u fokusu njihove pažnje, na šta imaju zamerke, šta možemo poboljšati, tako da se radujem ovakvim susretima. Dakle, nema tabu tema, mogu da postave sva pitanja koja žele, komunikacija je potpuno otvorena. Ovaj oblik saradnje definisali smo i u samoj aplikaciji za Omladinsku prestonicu Evrope, ali to činimo, ne zbog titule, nego zbog mladih ljudi i benefita koje imamo od zajedničkog pristupa rešavanju važnih pitanja – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević, a prenosi njegov kabinet.

Prema rečima predstavnice Udruženja "Čepom do osmeha" Vanje Petković, projekat ima za cilj da se što više mladih upozna sa funkcionisanjem gradskih uprava, sa njihovim nadležnostima i da im se omogući da razgovaraju sa gradonačelnikom o temama koje ih zanimaju. Učesnici projekta do sada su posetili Gradsku upravu za kulturu, GU za inspekcijske poslove, GU za imovinsko-pravne poslove, GU za investicije i građevinsko zemljište i GU za zaštitu životne sredine.

– Plan je da ove godine posetimo još deset gradskih uprava. Zadovoljni smo dosadašnjim prijemom, mi smo svi na istoj strani i cilj nam je da, kroz razgovor, dođemo do što boljih rešenja – istakla je Vanja Petković.


Igor Stojilović
iz Centra za omladinski rad ocenio je da projekat nudi odličan mehanizam da mladi direktno komuniciraju sa gradonačelnikom.

– Mladi zavise od gradskih odluka i važno je da imaju pristup donosiocima istih. Neke od tema o kojima želimo da razgovaramo su aktivno ušeće mladih u društvenim procesima, nezaposlenost, bezbednost, konkursi za omladinske organizacije, a cilj nam je da svi zajedno doprinesemo boljoj politici za mlade – zaključio je Stojilović, a prenosi Odeljenje za odnose s javnošću pri Kabinetu gradonačelnika Novog Sada.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan