Učesnici večerašnjeg protesta oblepili trakom "Pupinovu palatu"

Učesnici večerašnjeg protesta oblepili trakom "Pupinovu palatu"

Protest Saveza za Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića održan je večeras na Pozorišnom trgu u Novom Sadu.

Na skupu su govorili odbornica u Skupštini Vršca i potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, odbornik u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i predsednik Pokrajinskog odbora pokreta "Dveri" za Vojvodinu Radoš Pejović.

Kako javlja Radio 021, okupljenima se potom obratio potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković koji ih je pozvao da zajedno oblepe "mesto na kom su Novosađani izgubili, a Galens dobio". Protest je završen oblepljivanjem Galensove zgrade trakama na kojima piše "Kriminal, Miloš Vučević".

MEĐUSTRANAČKA PREPUCAVANJA: Ranije danas, kako su i najavili, aktivisti Demokratske stranke u Novom Sadu predali su u Gradskoj kući plakate sa slikom Zvezdana Jovanovića koje je Omladina DS-a tokom jučerašnjeg dana uklonila sa više mesta u gradu. 


Povodom ove akcije, oglasio se i Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu sa pitanjem zašto se aktivisti Demokratske stranke nisu oglasili "kada je cev automatske puške uperena u predsednika Srbije Aleksandra Vučića 'krasila' naslovnu stranu NIN-a, a nešto kasnije i dnevnog lista 'Danas'". U njihovom saopštenju se navodi i da se "groze događaja iz 2003. godine, kada je naša zemlja na tragičan način izgubila premijera". Oni su pozvali demokrate na "civilizovano ponašanje, jer je lepljenje letaka i plakata po Gradskoj kući i Trgu slobode odlika primitivizma u koji se Novosađani mogu uveriti svakog petka uveče". 

Izgleda da nas očekuje vruća predizborna zima...

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • posteni1

  pre 1625 dana i 13 sati

  To je Dodikova palata.

  Oceni komentar:
  3
  4