Učesnicima Noći istraživača uručene zahvalnice

Učesnicima Noći istraživača uručene zahvalnice

U svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka održan je koktel druženja učesnika nedavno održane Noći istraživača i organizatora manifestacije.

Tom prilikom, učesnicima su uručene zahvalnice za učešće u ovoj manifestaciji.

- Divna je simbolika što evropska Noć istraživača slavi svoj 10. rođendan baš u međunarodnoj godini svetlosti. Pre tačno jedne decenije održano je prvo izdanje Noći istraživača u okviru Marija Sklodovska Kiri programa pod pokroviteljstvom Evropske komisije, koje je osvetlilo put za prevazilaženje postojoćeg jaza između naučne zajednice i šire javnosti - stoji u delu zahvalnice koju je potpisao koordinator Vladimir Todorović.

Organizatori manifestacije su bili: FTN, PMF, Kreativno-edukativni centar, Visoka tehnička škola strukovnih studija Zrenjanin, Udruženje naučnih komunikatora - NAUKOM i Centar za promociju nauke.

Podsetimo, Noć istraživaća se realizuje kroz program HORIZON 2020 Evropske komisije i u 2015. godini održana je u 28 zemalja Evrope i 320 gradova. Prošlogodišnja Noć istraživaća održana je u BIG centru i klubu Quarter i okupila više od 150 istraživača i naučnika.

I portal mojnovisad.com je ovom prilikom dobio zahvalnicu za učešće u projektu.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan