"UČIMO DECU DA BRANE SLOBODU": Obeležen Dan ustanka naroda Srbije (FOTO)

"UČIMO DECU DA BRANE SLOBODU": Obeležen Dan ustanka naroda Srbije (FOTO)

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, povodom obeležavanja 7. Jula, Dana ustanka naroda Srbije, položio je danas cveće na spomen obeležje na Novom groblju i na spomenik palim borcima na Čeneju.

- Danas, na ovom mestu koje simbolizuje borbu u Drugom svetskom ratu, moramo da budemo impresionirani šta su sve ljudi spremni da učine da bi vladala pravda. Oni su bili spremni da daju ono najvrednije što imaju, a to je život protiv fašizma u borbi za pravdu. To je zavet za nas da budemo hrabri kao naši preci, ali i da učimo našu decu da slave život, kao i da brane slobodu –poručio je predsednik Skupštine Grada.

Pored predsednika novosadskog parlamenta, cveće na spomenik na Novom groblju i spomen obeležje na Čeneju položili su predstavnici Vojske Srbije, potom delegacija gradske organizacije SUBNOR-a i predstavnici Rezervnih vojnih starešina, a predsednik Gradske organizacije SUBNOR-a Milan Vukilić izrazio je zahvalnost borcima koji su dali živote za slobodu.

- Ujedno, želimo da iskažemo zahvalnost svima onima koji su dali živote u svim oslobodilačkim ratovima. Slava im i hvala - kazao je Vukilić.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan