Učinak vakcinacije protiv korona virusa biće vidljiv krajem marta

Učinak vakcinacije protiv korona virusa biće vidljiv krajem marta

Učinak vakcinacije protiv korona virusa još se ne vidi. Biće vidljiv kada se obavi revakcinacija drugom dozom i od toga prođe 21 dan, a to je za mesec ili mesec i po dana.

To je danas poručila virusološkinja Ana Gligić i dodala da je manje novozaraženih na dnevnom nivou u odnosu na pre mesec dana kada je taj broj prelazio 7.000, ali da je i dalje ta cifra veoma visoka. Prema njenim rečima o virusu se još uvek ne zna dovoljno i on stalno "pravi zaokrete i iznenađenja", prenosi RTV.

− Taman pomislite da će se ponašati po nekom pravilu, a on mutira i zaokrene se. Menja se od zemlje do zemlje i dok prepoznamo da imamo novi soj prođu meseci. Uverena sam da je britanski soj stigao u Srbiju još letos, a ne kad je laboratorijski otkriven. Stalne mutacije virusa su njegova borba da opstane u prirodi, a najviše strahujem da mutiran soj ponovo mutira. To je igranka bez prestanka. Čovek nije prirodni supstrat korona virusa, on je slučajno među nama. Navikao je na ćelije divljih životinja i u telu čoveka se bori za opstanak. U toj borbi menja ćud, mutira kako bi opstao – objasnila je Gligić.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan