UČITE OD NJIH: Sedam stvari koje srećni parovi NIKADA ne rade

UČITE OD NJIH: Sedam stvari koje srećni parovi NIKADA ne rade

Da biste bili srećni u vezi nije dovoljno samo da nešto činite za partnera ili s njim, odnosno njom. Podjednako je važno da se uzdržite od određenog ponašanja. Terapeuti otkrivaju sedam stvari koje parovi u uspešnim vezama ne rade.

1. Višenedeljno ćutanje

Veoma je loše ako danima ili nedeljama ne razgovarate s partnerom zato što ste se uvredil. U slučaju konflikta neophodno je da razgovarate, a ne da kažnjavate partnera ćutanjem. Takvo ponašanje posle dužeg vremena vodi u mnogo veće probleme.

2. Uskraćivanje seksa kao kazna

Seks ima veoma važnu ulogu u vezi, jer je to način da emocionalnu povezanost izrazite i fizički. Samim tim, ukoliko uskraćivanje seksa primenjujete kao kaznenu meru, partnera kažnjavate ne samo fizički, već i emocionalno. Osetiće se odbijenim i udaljiće se od vas.

3. Zapuštanje fizičkog izgleda

Parovi koji su dugo zajedno skloni su da se zapuste, ugoje, a u kući borave samo u udobnoj trenerci, što nikako ne doprinosi da budu privlačni jedno drugome. Vodite računa kako izgledate i kad ste kod kuće. Doterajte se i usrećite partnera (partnerku).

4. Stalno vraćanje u prošlost

Podsećanje na stare greške sigurno neće unaprediti ni učvrstiti vašu vezu.

5. Izbegavanje sukoba

Svađa je važan sastavni element uspešne i srećne veze. Nećete izbeći probleme ako izbegavate konflikte.

6. Televizor u spavaćoj sobi

Zajednički završetak dana važan je činilac srećne veze. Zajedničko gledanje TV-programa može da pričinjava zadovoljstvo, ali televizor ne treba da bude u spavaćoj sobi. Neka to bude mesto gde ćete razgovarati, govoriti jedno drugom lepe stvari i zajedno zaspati - bez buke televizora u pozadini.

7. Nepoverenje

Poverenje je najvažnija tačka u odnosu. Ako ono nije bezgranično, onda nema ni sreće. Ako mislite da postoji povod da sumnjate u partnera, zapitajte se da li je on ili ona prava osoba za vas.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina Spens isključenje vode isključenja struje novosadsko porodilište vojvodina ns seme novorođenčad horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad bez vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tajne horoskopa servisne informacije novi sad novi sad novosađani bebe zdravlje jkp novosadska toplana novosadska policija istraživanje betanija Vreme u Novom Sadu Dom zdravlja Novi Sad horoskopski znaci Isključenje struje bez struje