UDOMLJAVA SE BLEKICA: Pas ubijenog uličnog svirača Blekija ostao bez igde ikoga

UDOMLJAVA SE BLEKICA: Pas ubijenog uličnog svirača Blekija ostao bez igde ikoga

Traži se odgovoran vlasnik koji bi brinuo i pružio ljubav Blekici, ženki staroj oko tri i po godine, ljubimici svirepo ubijenog uličnog svirača Blekija, koja je nakon njegove smrti ostala sama, u dvorištu zaključane kuće koja se prodaje.

Blekica je sterilisana, očišćena od parazita, mažena i pažena, naviknuta na stan, mada cveta napolju i voli da trči.  Mi iz komšiluka joj preko kapije ubacimo nešto hrane i vode, kako bi preživela dok se ne nađe trajno rešenje – kaže za portal Moj Novi Sad Blekijev komšija i prijatelj Dejan.

S obzirom na to da trenutno nema adekvatnu negu, potreba za udomljavanjem Blekice je poprilično hitna. Kako kaže naš sagovornik, ona je idealna za dvorište, jer je velika i živahna, ali odlično zna da se ponaša i u stanu ili kući, samo joj je potrebno da dosta trči i šeta. On dodaje i da je naučena i na povodac i da zna osnovne komande.


Blekica je predivan pas, ima gotovo ljudski pogled, čini se da sve razume i oseća. Bleki ju je udomio pre tri godine, to je bila ogromna ljubav između njih. Toliko je brinuo o njoj da je bio u stanju da joj da više od pola svog obroka da jede, a ona ga je dočekivala kao nikog drugog, stala bi naspram njega i stavila mu prednje šape na ramena, kao da ga grli – opisuje Dejan.

Podsećamo, Kristijan Bleki Kostić je 9. februara mučki pretučen u Kosovskoj ulici u Novom Sadu, da bi ubrzo od zadobijenih udaraca preminuo u Urgentnom centru. Decenijama je svirao na ulici, a Novosađani ga pamte kao simpatičnog čoveka koji je obično sedeo u podzemnom prolazu u centru, a na svojoj gitari najčešće je svirao bluz standarde.


Njegova ljubimica Blekica je vakcinisana, a onaj ko je udomi, kako tvrdi Blekijev komšija, dobiće i početnu količinu hrane za nju, jer je ostao džak sa oko 7 kg.

Oceni vest:
38
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • mm

  pre 323 dana i 17 sati

  otkud to od tolikih nvo i briznih za tog coveka zar niko ne nade da udomi ili da traze da se i psu makar klupa postavi u centru pa ipak bio je uz beskucnuka

  Oceni komentar:
  37
  12
 • Pitanjce

  pre 323 dana i 17 sati

  Hteo bih da umesto spomenika Svetozaru Miletiću postavim Spomenik Neznanom Psu.
  Nema sumnje, biće zlatne boje. Oko njega će se plesati u budućnosti, noću.
  Kome u Gradu treba da se obratim i koliko novca da uplatim, da bih uklonio sadašnje i počeo kao investitor sa tom gradnjom?
  Evo, izgradiću i drvored, da bude park u centru - kao što je nekada bio.

  Oceni komentar:
  28
  13
 • Зоран

  pre 318 dana i 23 sata

  Браво ММ и Питањце , разоткривате део морбидности овог накарадног друштва.

  Oceni komentar:
  0
  8