UDRUŽENJE: Dečaka sa autizmom brutalno napala policija tokom protesta u Novom Sadu (VIDEO)

UDRUŽENJE: Dečaka sa autizmom brutalno napala policija tokom protesta u Novom Sadu (VIDEO)

Dario Rosi predsednik udruženja "Autizam – pravo na život" uputio je zahtev direktoru policije Vladimiru Rebiću da se ispita slučaj napada policije i prekomerne upotrebe sile nad dečakom sa autizmom tokom protesta u Novom Sadu, a da počinioci tog događaja budu kažnjeni.

Prema našim saznanjima, snimcima i informacijama koje su dostupne na mrežama, 8. jula tokom protesta u Novom Sadu, pripadnici policije su bez razloga i direktnog povoda, fizički nasrnuli na osobu koja je prolazila biciklom, a jedan pripadnik policije ga je potom šutirao dok je nemoćan ležao na zemlji. Nažalost radi se o mladoj osobi sa autizmom – naveo je Rosi u zahtevu Rebiću.

On je direktoru policije rekao da može da dostavi podatke o povređenom dečaku, kao i o inspektoru MUP-a za koga se, kako je naveo, "osnovano sumnja da je primenio prekomernu silu".

Rosi je pozvao da se utvrde sve činjenice ovog događaja i kazne počinioci, ili će u suprotnom to udruženje podneti prijavu protiv počinioca i obratiti se međunarodnim organizacijama za zaštitu prava osoba sa invaliditetom.

Oceni vest:
8
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Grundfos

  pre 876 dana i 13 sati

  Sta ce on tu?

  Oceni komentar:
  35
  5
 • Sosa

  pre 876 dana i 10 sati

  Znam provereno, momčić je išao da kupi pljeskavice sebi i porodici... Kakvo je to pitanje šta će tu? Ne sme da se kreće svojim gradom? Ovi smeju da izbijaju ljudima bubrege i lome lobanje, a Vi postavljate pitanje šta će on tu?!?! Sram Vas bilo!!!

  Oceni komentar:
  6
  44
 • Vlada

  pre 876 dana i 8 sati

  Dečko sa autizmom išao da kupi pljeskavice za vreme demonstracija? Očigledno ti lutko ne znaš provereno šta je autizam.

  Oceni komentar:
  21
  10
 • Milica

  pre 876 dana i 4 sata

  Ne mora da znaci da je nesposoban ako je autistican!!! Vi, sto"KAO" znate sta je autizam, procitajte malo kakvih sve varijanti ima sa autizmom!!! To su divne osobe koje imaju veci kliker od pola "normalnih" ljudi!

  Oceni komentar:
  2
  20
 • Sramotno do koske

  pre 876 dana i 3 sata

  Pitam se, da li negde u Pravilu službe postoji uputstvo ya demonstracije, u stilu:
  - Mlati prvog koga vidiš i ko ti je najbliži ili koji naiđe.
  Svakom sa gramom mozga bi bilo jasno da neko ko nailazi na biciklu nije učesnik demonstracija.
  Takođe, to službeniku ne daje pravo da baca i uništava bicikl.
  Jasno je da ovi nisu imali komandira, i da su ima izdavana uputstva da ne diraju one koji pale Skupštinu grada, a da mlate sve ostale.
  Narod nije slep, nije glup i nije ovca.
  Kukala vam majka, zbog svega u budućnosti.

  Oceni komentar:
  1
  18
 • Novonaseljak

  pre 875 dana i 17 sati

  Pitanje za sve siledžije u uniformi i one koji ih podržavaju. Pobegli ste svi od kojekude, vi i vaši roditelji, babe, dede, gde ćete vi da bežite odavde? Razmišljajte o tome...

  Oceni komentar:
  2
  13
 • Dh

  pre 875 dana i 5 sati

  Nasa policija je propala, bahata i bezobrazna, nase pravosudje je korumpirano, a svi u globalu su sramota za nasu drzavu i nas narod! Naravno ne svi, kako ima u protestantima olosa, tako isto ima u vladi i policiji.

  Oceni komentar:
  1
  8
 • МИЛЕ НС

  pre 875 dana i 4 sata

  Зашто лепо не напишете да се пандурска животиња зове Никола Бурмаз из Вранеша код Врњачке Бање и да жбировске звери туку из страха све што дохвате и људе и бициклове!!!МОЛИМ ВАС ДА МИ ОБЈАВИТЕ КОМЕНТАР,ХВАЛА УНАПРЕД!

  Oceni komentar:
  2
  9
 • Beowolf

  pre 873 dana i 8 sati

  Udri SNS policijo samo jače tooo tako je za našu decu reče ovaj psihopata, ne samo za normalnu decu nego i autističnu BAGRO JEDNA!!!!!

  Oceni komentar:
  1
  3