Udruženje preduzetnika zatražilo ostavku Darije Kisić Tepavčević

Udruženje preduzetnika zatražilo ostavku Darije Kisić Tepavčević

Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" zatažilo je danas ostavku Darije Kisić Tepavčević na sve funkcije jer, kako navode, neprofesionalnim delovanjem u Kriznom štabu uništava radna mesta što je suprotno funkciji ministra za rad. 

– Očekujemo da gospođa Darija Kisić Tepavčević podnese ostavku na sve funkcije zbog sukoba interesa jer svojim neprofesionalnim delovanjem u kriznom štabu uništava radna mesta što je suprotno funkciji ministra za rad čija je dužnost da stvara radna mesta, kao i zbog afere i boravka u ugostiteljskom objektu dok su ostali ugostiteljski objekti bili zatvoreni – navode u saopštenju, a prenosi portal "Bilzlife.rs". 

Udruženje zahteva od Kriznog štaba "da prestane da etiketira ugostitelje kao dežurne krivce iako su primenili sve epidemiološke mere da bi skrenuli pažnju sa fabrika i krcatih autobusa i gondola".

Udruženje navodi ida očekuje izveštaj inspekcije o kontroli mere “jedna osoba na devet kvadratnih metara u hipermarketima i gradskom prevozu”.

To udruženje zatražilo je danas od Vlade Srbije niz mera kojima bi se ublažile posledice odluke Kriznog štaba o zabrani rada pojedinih delatnosti, medju kojima su nadoknada zarada i otpis poreza.

– S obzirom na još jednu štetnu, diskriminatorsku, naučno i pravno neutemeljenu odluku Kriznog štaba o zabrani rada ugostitelja i drugih privrednika zahtevamo da se po hitnom postupku primeni Uredba o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi, prouzrokovanog epidemijom zarazne bolesti Kovid-19 – dodaje se u saopštenju.

Traži se da se, u najkraćem roku otpišu porezi i doprinosi svima koji su onemogućeni da rade, ugostiteljima, igraonicama, perionicama, ćumuranama, turističkom sektoru, organizatorima događaja sa pratećim delatnostima…

Udruženje traži i da se privrednicima u tim sektorima nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas, kao i 80 odsto troškova za plate za 12 meseci.

Među zahtevima su i ukidanje parafiskalnih nameta i smanjenje poreza na dodatu vrednost (PDV) na hranu i piće sa 20 na pet odsto u naredne dve godine.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosadjanka

  pre 1177 dana i 4 sata

  Iskreno, šetajući centrom, mogli ste donedavno da vidite prepune popularne restorane i kafiće u kojima niko nije nosio masku (što je logično kad se jede i pije), pri čemu razmak između stolova nije bio ni blizu 2 metra. Govorim o objektima gde se ne sedi napolju. Ne bih rekla da su svi ispoštovali mere, daleko od toga. Drugo, čemu sad mera "jedna osoba na 9 kvadrata u prodavnicama"? To bi samo formiralo dugačke redove ispred svakog objekta, ponovo bi svi morali da stoje blizu. Mislim da su prodavnice u redu, i da se ne diraju, dokle god su maske unutra obavezne. POstoji razlika, jer maska ne može da se nosi u restoranu i kafiću, u prodavnici može pa ne treba brkati pojmove. Žao mi je zbog situacije ugostitelja, ali većina se privremeno transformiše u dostavljače i ne vidim u tome ništa loše.

  Oceni komentar:
  9
  8
 • Viđi vraga u slamenom šeširu

  pre 1177 dana i 4 sata

  Kad se samo setim šta su ti zli, rogati teoretičari zavere predviđali za 2021-vu godinu...
  "Te do maja svi moramo biti čipovani, te ukida se novac...)
  Kad ono, viđi vraga u slamenom šeširu...

  Upravo sada kreću platne kartice, multivalutne, koje usvajaju i naše, odnosno tobož naše banke. Kartice su predviđene da nose više računa i valuta i naravno, naše ljubljene blockchain valute. Naravno, opštepoznate američke kompanije, da ih sada ne marketiram.
  Te kreće OSIGURANJE u Bitcoinima (blockchain), svih vrsta, od auto do putnog.

  Znači, sa vrha, jer tu podrazumevamo da će do kraja godine i Euprava objaviti prihvatanje plaćanja preko sajta u blockchain-ima.
  Znači, uskoro će i porez tako.

  Pa će nam stići objašnjenje, da u smislu kiss-kiss-EU-butt, "preporučuje se građanima Srbije da usvoje europske vrednosti a time i plaćanje u blockchain valutama..."
  Jer, ako je Mask objavio da Teslu možemo kupiti Bitcoinom, onda možemo pretpostaviti šta nam sledi.
  Pri tom pretpostavljam, da će to biti ekonomski blokirano prema Kini i Rusiji.
  (Zatvaranje valutnog tržišta)

  Kao što ste videli, bio sam dobar i poslušan dečko, nigde nisam objašnjavao čipovanje ljudi, jerbo je to zabranjeno - a preporučeno za cenzuru.

  Oceni komentar:
  4
  8
 • Nulta krvna grupa

  pre 1177 dana i 4 sata

  Draga moja u proteklih godinu dana sam najmanje 3 puta , i to što znam, bio na metar od zaraženih osoba koronom, bez maske naravno.
  U novembru sam jedino osetio blago zapušavanje nosa, pri čemu ukus nisam gubio.
  Skoro sam bio blizu zaraženog od britanskog soja, mislim da sam osetio to samo na grlu, kao blažu infekciju.
  Nikad se razboleo.
  Šta ćeš, tata mi je od Dinarskog tipa, planinski materijal.
  Nema pravila ni garancije ko će se inficirati i od koje količine virusa.

  Oceni komentar:
  7
  11
 • Lili

  pre 1176 dana i 22 sata

  Trazili smo gledajte kakav narod takva i drzava, penzioneri gledajte vasa deca i unuci u kucama a oni u provod bravo.

  Oceni komentar:
  1
  3