Ugostitelji traže od Grada duže radno vreme tokom leta (VIDEO)

Ugostitelji traže od Grada duže radno vreme tokom leta (VIDEO)

Udruženje ugostitelja Novog Sada predložilo je lokalnoj samoupravi da tokom leta kafići rade petkom i subotom do dva časa iza ponoći, a ostalim danima do 23 časa.

To je sat vremena duže nego što je sada dozvoljeno Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada Branko Koprivica kaže za "Dnevnik" da su o tome već razgovarali s predstavnicima lokalne vlasti, komunalnim inspektorima i Komunalnom policijom i predstavnicima MUP u Novom Sadu.

- Očekujemo da naš predlog bude prihvaćen i na jednoj od narednih sednica Skupštine grada bude izglasan – navodi Koprivica.

- S predstavnicima grada razgovarali smo i o Republičkom pravilniku o tehničkim normativima za zaštitu ugostiteljskih objekata od požara koji je već trebao da počne da važi. Tražili smo da Grad u Odluci o radnom vremenu izbaci Pravilnik o kojem smo razgovarali i s predstavnicima Sektora za vanredne situacije i Ministarstvom unutrašnjih poslova u Beogradu. Mnogo toga iz Pravilnika ugostitelji ne mogu ispuniti jer ne zavisi od njih. Na primer, Pravilnik traži da svaki lokal ima svoj spoljni hidrant, a, recimo, u Ulici Laze Telečkog nije izgrađena hidrantska mreža. Dalje, potrebna je upotrebna dozvola koju nema više od 90 odsto novosadskih lokala. Dozvolu za njih treba da ishoduje JP "Poslovni prostor" a ne kafedžije, dodaje on. 

Iz Službe Gradske kuće za informisanje rečeno je da će se povodom zahteva ugostitelja Grad Novi Sad oglasiti krajem semdice. Predlog se, kako kažu, još razmatra.

U videu koji sledi, pogledajte Australijanca, gosta Novog Sada, koji se žali na "glupi zakon", konstatujući kako je grad subotom u ponoć "mrtav", navodeći usput i svoje razočarenje.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan