Ugostitelji traže vraćanje redovnog radnog vremena, očekuju ostavke u Kriznom štabu

Ugostitelji traže vraćanje redovnog radnog vremena, očekuju ostavke u Kriznom štabu

Peticiju za vraćanje normalnog radnog vremena ugostitelja potpisalo je onlajn više od 4.500 građana za manje od 24 časa, a još toliko je potpisalo uživo, saopštilo je danas Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" i zatražilo pomoć za taj sektor.

Uoči nove sednice Kriznog štaba, to udruženje je, osim vraćanja normalnog radnog vremena ugostiteljima, zatražilo da hitno počne primena Uredbe o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi prouzrokovanog epidemijom zarazne bolesti Kovid-19.

Takođe traži i da se u najkraćem roku otpišu porezi i doprinosi svim delatnostima koje su merama onemogućene da rade (ugostitelji, igraonice, perionice, ćumurane, turizam i organizacija događaja sa pratećim delatnostima).

U saopštenju su zatražili i da se tim delatnostima nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas, da se nadoknade troškovi 80 odsto bruto zarada za 12 meseci, ukinu parafiskalni nameti i nepotrebne dažbine (eko-taksa, sokoj, natpisi na objektima), smanji PDV na pet odsto u naredne dve godine i da se umanje sve lokalne dažbine i takse.

Udruženje očekuje da ostavke podnesu svi oni u Kriznom štabu koji svojim, kako navode, neprofesionalnim delovanjem uzrokuju nepopravljivu ekonomsku štetu domaćim privrednicima i svi oni koji su u sukobu interesa.

Peticija pod nazivom "Vratimo ugostiteljima normalno radno vreme" može se pogledati i potpisati OVDE

Oceni vest:
6
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mazalica Veselin

  pre 1172 dana i 49 minuta

  Slazem se.

  Oceni komentar:
  1
  1