UGOVOR O SARADNJI: Za studente PMF praksa i u "Sixsentixu"

UGOVOR O SARADNJI: Za studente PMF praksa i u "Sixsentixu"

Svečano potpisivanje Ugovora o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) i kompanije "Sixsentix" održano je danas, 21. oktobra, u prostorijama Fakulteta na Departmanu za matematiku i informatiku. Ugovor su potpisali direktor predstavništva U Novom Sadu Branko Milikić i dekan PMF, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

"Sixsentix" je IT kompanija sa sedištem u Novom Sadu i Beogradu, a deo je švajcarske kompanije "Sixsentix AG" iz Ciriha. Protekle tri godine je uspešno pozicionirana na srpskom tržištu, kao i na tržištu zemalja nemačkog govornog područja kada su u pitanju razvoj i implementacija specifičnih softverskih rešenja u skladu sa najnovijim trendovima, usluge visoko profesionalnog testiranja, kao i konsaltinga.

Njihovi klijenti su svetski lideri u sferama svog poslovanja i to je jedan od razloga što ova kompanija stalno traži visokoobrazovane, motivisane i inovativne saradnike kako bi, zajedničkim snagama nastavili da se usavršavaju, rastu i teže najboljem.

Trenutno, kompanija zapošljava više od 50 ljudi i uvek je spremna da najbolje primi u svoj tim, te je potpis ovog dokumenta o saradnji napravljen na obostrano zadovoljstvo.

- Svesni kapaciteta IT struke, školujemo informatički kadar, no osim izuzetnih znanja, našim studentima omogućavamo i konstantnu praksu u vodećim kompanijama ovog klastera. Već imamo potpisan ugovor sa "Eipixom", i na menadžmentu ove kuće je da kontinuirano obezbeđujemo inovacije i nove šanse za saznanja i praksu – izjavila je prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan PMF.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode horoskopski znaci bez struje matična knjiga rođenih bebe RHMZ telep servisne informacije novi sad gradonačelnik Miloš Vučević novorođenčad elektrovojvodina gradsko groblje Miloš Vučević novosadsko porodilište dunav betanija porodilište havarija na vodovodu jkp lisje vremenska prognoza novi sad servisne informacije sahrane almaško groblje horoskop raspored sahrana i ispraćaja radosne vesti jkp novosadska toplana EPS isključenja struje raspored sahrana novi sad