UGRIP nastavlja čišćenje magacina na Petrovaradinskoj tvrđavi

UGRIP nastavlja čišćenje magacina na Petrovaradinskoj tvrđavi

Članovi i članice UGRIP-a, sekcije udruženja "3D svet", u nedelju 11. marta organizovaće još jednu akciju čišćenja i  iznošenja smeća iz barutnih magacina na prostoru Petrovaradinske tvrđave.

Akcija će šesti uzastopni put imati i humanitarni karakter – volonteri i volonterke pozvaće sve ljude dobre volje da se uključe u prikupljanje pomoći za operaciju Jugoslava Berklovića slanjem SMS poruke ili kupovinom knjige na štandu "Knjigom do osmeha", na novosadskom Sajmu knjiga.

Očekuje se učešće oko 30 redovnih i počasnih članova i članica udruženja. Čišćenje barutnih magacina se privodi kraju – do sada ih je očišćeno više od pola, uprkos tome što je prethodne dve nedelje zima neznatno usporila rad, navedeno je u saopštenju.

SMS za operaciju Jugoslava Berklovića, sugrađanina iz Sremske Kamenice paralisanog od struka na dole, može se poslati na broj 3030 sa tekstom poruke “110”.


Humanitarna akcija za Jugoslava, proširila se ove nedelje i na Sajam kniga, gde na štanda “Knjigom do osmeha” posetioci mogu da razmene knjigu za SMS, ali i da ostave svoje polovne knjige koje će se posle iskoristiti za pomoć drugima. U inicijativu "Knjigom do osmeha" pored UGRIP-a uključena su i udruženja "Novi Sad ima srce", "Itrasil", "Rilej", "Centar za omladinski rad", "Inženjeri zaštite životne sredine", kao i Američki kutak u Novom Sadu.

Ovonedeljnu akciju čišćenja barutnih magacina podržavaju fabrika hrane za životinje "Tenen", fabrika za proizvodnju ćurećeg mesa "Vojvodina reklam", "Kolosek", "Salaš 138", "Tomes"  i "Barka kafa".

Okupljanje je u nedelju 11. marta u Carskom šancu, odnosno na Dens areni.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan