UGRIP: Očišćen i magacin kod Akademije umetnosti

UGRIP: Očišćen i magacin kod Akademije umetnosti

Članovi i članice udruženja UGRIP i "3D svet" nastavili su tokom vikenda akciju uređenja barutnih magacina na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom koje su sakupili i izneli tonu i po smeća i otpada.  

Barutni magacini, koje ne spadaju u podzemlje, jer su duboki svega par metara i nisu povezani sa kontra-minskim sistemom tvrđave, često su služili tokom poslednjih decenija za odlaganje smeća, ali i za skladištenje raznog otpada, kako od strane beskućnika, tako i od strane mnogih drugih koji na tvrđavi borave legalno, ili polulegalno, navodi se u saopštenju.


U akciji koja je realizovana u nedelju 11. februara učestvovalo je 24 volontera i volonterke. Skup je treći uzastopni put imao humanitarni karakter, jer su volonteri opet pozvali sve ljude dobre volje, da pošalju SMS poruku za operaciju Jugoslava Berklovića.

Volontere su podržali fabrika hrane za životinje "Tenen", fabrika za proizvodnju ćurećeg mesa "Vojvodina reklam", sajt "Volonter.rs", "Kolosek", pekara "Klasje panonsko" i "Barka kafa".


Naredno okupljanje zakazano je za nedelju 28. februar, a svi koji žele da se uključe mogu da se prijave preko sajta "Volonter.rs".

SMS za operaciju Jugoslava Berklovića, bivšeg bajkera paralisanog od struka na dole, može se poslati na broj 3030 sa tekstom poruke “110”.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan