UGZI ODGOVARA: Radovi većeg obima na Varadinskom mostu još uvek nisu u nadležnosti Grada

UGZI ODGOVARA: Radovi većeg obima na Varadinskom mostu još uvek nisu u nadležnosti Grada

Povodom našeg pitanja upućenog PR službi Grada Novog Sada o bezbednosti Varadinskog mosta, stigao nam je odgovor koji prenosimo u celosti.

– Trenutno je u toku postupak preuzimanja prava svojine nad Varadinskim mostom pošto isti još uvek nije u nadležnosti Grada Novog Sada, zbog čega nije bilo moguće ni planirati sredstva za veće radove na održavanju mosta.

Međutim, to ne znači da se ne radi na sanaciji manjih oštećenja. Na osnovu inspekcijskih naloga izvode se interventni radovi, kao što su tokom prošle godine obavljeni radovi na popravci oštećenih metalnih i gumenih delova na dilatacionim spojnicama na kolovozu mosta. U saradnji sa Gradskom upravom za inspekcijske poslove sagledaćemo sve mogućnosti da se izvrši popravka ograde na mostu. Ponavljamo da radovi većeg obima na mostu još uvek nisu u nadležnosti Grada Novog Sada.

Varadinski most je tokom 2000. godine gradila Republička direkcija za obnovu zemlje, koja ima rešenje o privremenom korišćenju mosta, a čiji je pravni sledbenik Građevinska direkcija Srbije. Grad Novi Sad preduzima sve potrebne mere da se u što kraćem roku izvrši prenos prava svojine nad Varadinskim mostom, a čim ovaj postupak bude sproveden, u budžetu Grada planiraće se sredstva za značajniju sanaciju mosta – navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika koje je potpisala Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.


Podsećamo vas da je naš sugrađanin 5. oktobra u rubrici "Megafon" upozorio Novosađane na zarđalost i, u pojedinim delovima, čak i nedostatak zaštitne ograde na ovom mostu, te smo nadležnima nakon toga postavili pitanje da li imaju u planu radove na sanaciji ograde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan