UGZI: Tolstojeva ulica uskoro u novom ruhu

UGZI: Tolstojeva ulica uskoro u novom ruhu

S obzirom na to da je Tolstojeva ulica u značajnoj meri privedena planiranoj urbanističkoj nameni, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je u prilici da započne radove na izgradnji objekata komunalne infrastrukture.

Kako se navodi u saopoštenju UGZI, radovi počinju u ponedeljak, 5. novembra, a obuhvataju deo Tolstojeve ulice, od Puškinove do Hopovske ulice, gde su saobraćajne površine u izuzetno lošem stanju. Na ovoj lokaciji poslednjih godina intenzivirana je izgradnja objekata višeporodičnog stanovanja, što je doprinelo devastiranju kolovoza i pešačkih staza, a veliku poteškoću predstavlja i nedostatak parking prostora. Takođe, u ovoj ulici postoji stara vodovodna i kanalizaciona mreža koja, zbog izmenjene strukture stanovanja, ne zadovoljava sadašnje potrebe stanovnika.

U okviru radova koji se odvijaju u Tolstojevoj ulici, a radi rešavanja svih navedenih problema, predviđena je izgradnja novog kolovoza širine 6 m, upravnog parkinga sa leve strane i podužnog sa desne strane ulice, kao i pešačkih staza, odvojenih zelenim pojasom od parkinga. Takođe, radovi obuhvataju i prateću infrastrukturu, odnosno izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, kao i izgradnju javnog osvetljenja kandelaberskog tipa.

- Time će Tolstojeva ulica zablistati novim sjajem i što je još bitnije, navedene aktivnosti poboljšaće svakodnevni život stanovnika ove ulice i doprineti lakšem i bezbednijem odvijanju kako kolskog, tako i pešačkog saobraćaja – poručuje se u saopštenju UGZI.

Ova investicija vredna je 93 miliona dinara, a rok za završetak svih predviđenih radova je 180 kalendarskih dana, kažu iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan