Uhapšen bivši rukovodilac novosadskog "Novela"

Uhapšen bivši rukovodilac novosadskog "Novela"

Doveo firmu u stanje nelikvidnosti i nemogućnosti izmirenja obaveza prema više poverilaca sa teritorije Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, u saradnji sa Poreskom policijom i Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su bivše odgovorno lice privrednog društva "Novel" S. N. dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv sadašnjeg odgovornog lica DOO "Novel", zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, oštećenje poverilaca i poreska utaja.

Sumnja se da je S. N. tokom 2015. i 2016. godine doveo privredno društvo "Novel" u stanje nelikvidnosti i nemogućnosti izmirenja obaveza prema više poverilaca sa teritorije Srbije. U cilju prikrivanja izvršenih krivičnih dela on je, kako se sumnja, sačinio i simulovani ugovor o prenosu udela svog privrednog društva na sadašnjeg odgovornog lica preduzeća "Novel" i protivzakonito otuđio nepokretnu imovinu i zalihe svog privrednog društva.

Na ovaj način sebi je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 6.667.458 dinara, a poveriocima i Budžetu Republike Srbije naneo štetu u iznosu od najmanje 22.000.000 dinara.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan